Popović: Britanci beže iz EU, a mi dajemo Kosovo da uđemo

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Jan.2013, 14:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Popović: Britanci beže iz EU, a mi dajemo Kosovo da uđemo

BEOGRAD -

Potpredsednik Demokratske stranke Srbije (DSS) Nenad Popović izjavio je danas da ova stranka insistira da Srbija odmah prekine pregovore sa Evropskom unijom (EU) i da proglasi političku neutralnost, jer je to najbolji garant očuvanja teritorijalnog integriteta Srbije i njenog budućeg ekonomskog razvoja.

"Britanci bi napustili EU kada bi referendum o tom pitanju bio sproveden u ovom trenutku, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << pokazalo je istraživanje koje je danas objavio magazin Tajms povodom najave britanskog premijera Dejvida Kamerona da će ova zemlja organizovati referendum o članstvu", navodi se u pisanoj izjavi Popovića.

To samo potvrđuje, naveo je Popović, da su DSS i njen predsednik Vojislav Koštunica u pravu kada govore da Srbija ne treba da bude članica EU.

"U trenutku kada glavne članice EU žele da napuste ovu organizaciju, Vlada Srbije se korak po korak odriče Kosova i Metohije zarad ulaska u EU", naglasio je Popović.

Srbija plaća previsoku cenu za priključenje jednom političkom savezu koji kroz nekoliko godina možda više neće ni postojati, ocenio je Popović.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.