Popločavanje ulica više nikada neće biti isto

Izvor: Blic, 17.Maj.2016, 14:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Popločavanje ulica više nikada neće biti isto

Popločavanje ulica ume da bude naporan posao za radnike, a zbog vremena koje iziskuje, predstavlja problem i stanovništvu. Da to ne mora da bude tako pokazuje i holandska kompanija Vanku.

Očigledno da je njen direktor Henk van Kuijk rešio da skrati muke majstorima, pa je izmislio mašinu Tiger Stone koja postavlja cigle očas posla.

Za ovaj posao neophodno je da dva ili tri radnika budu na platformi ove mašine i stave cigle u tačno predviđeni deo. Potom one pod >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << dejstvom sile gravitacije lagano se spuštaju do mesta gde bi trebalo da bude trotoar.

Ova mašina radi na električni pogon, a ima svega nekoliko pokretnih delova tako da je buka, koju proizvodi, svedena na minimum. Prema kompaniji Vanku, ova mašina, sa dva radnika dnevno, može da poploča čak 300 kvadratnih metara puta dnevno,

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.