Pop biznismen pretukao popadiju

Izvor: Politika, 08.Mar.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pop biznismen pretukao popadiju

Sanja Simanić zadržana na bolničkom lečenju i utočište će potražiti u šabačkoj Sigurnoj kući

Šabac – Protiv šabačkog sveštenika Bogdana Simanića podneta je prijava da je pretukao suprugu Sanju Simanić, koja je zbog brojnih povreda zadržana na Odeljenju neurologije Opšte bolnice u ovom gradu. Slučaj su policiji prijavili i zlostavljana popadija i lekari (po službenoj dužnosti), a takođe je obavešten i Crkveni sud Šabačke eparhije. Simanić je >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << već ranije javno "prozivan", jer se pored svešteničkog posla bavio i izgradnjom stanova za prodaju.

Sanja Simanić ima 36 godina i majka je troje već odrasle dece. Ona tvrdi da ju je suprug pretukao 1. marta oko 13 časova u njihovom porodičnom stanu, besomučno je udarajući pesnicama po glavi i telu. Uplašila se da neće preživeti, a batinanje je prekinuo iznenadni dolazak kćerke. Uspela je da pobegne i u teškom stanju da dođe u zgradu policije.

– Ispričala sam im šta se dogodilo, a oni su me pustili da peške idem u bolnicu. Strahovala sam da ne sretnem Bogdana, ili ne padnem pod neki automobil, i nesrećnog vozača pošaljem na robiju. Kada sam došla na Odeljenje za uho, grlo i nos, pala sam u nesvest – otvara dušu za "Politiku" Sanja Simanić.

Zbog potresa mozga Sanja je hospitalizovana na neurološkom odeljenju, gde joj je urađen skener glave. Načelnica dr Rada Simić kaže da se o težini povreda lekari još ne mogu izjasniti i da će pacijentkinja na posmatranju ostati do kraja nedelje. Nije imala overenu zdravstvenu knjižicu, ali je direktor Opšte bolnice prim. dr Goran Maletić naložio da joj se ukaže maksimalna medicinska pomoć.

– Sa Bogdanom sam u braku dvadeset godina. Poslednjih pet su pravi pakao. Moji roditelji su rastavljeni, zbog čega sam se po svaku cenu trudila da sačuvam porodicu. Trpela sam i nadala se da ćemo bar zajedno dočekati da deca diplomiraju. Međutim, on je sve češće sa mnom "razgovarao" pesnicom. Kada uđe u kuću, gledala sam samo da budem bliže vratima – kaže nesrećna žena.

Ona ističe da je Bogdan inteligentan, vredan i sposoban čovek, koji je umeo da napravi porodični biznis. U izgradnji kuće na selu i poslovno-stambenih zgrada u Šapcu i ona je podnela veliki teret. Dočekivala je zore na gradilištima, čuvajući pločice, PVC stolariju i drugi građevinski materijal od lopova. Nisu letovali ni zimovali, u čemu su deca bila najviše uskraćena.

– Ako sam se zaklela Bogu da ću podeliti život sa Bogdanom, nisam se zaklela da ću mu dati život. Ogrešila sam se i o Boga i o prirodu, jer sam suprugu podredila sve drugo. Žao mi je što moja deca sve ovo proživljavaju, ali se nadam da će me razumeti i pomoći mi da istrajem. Ovako se više nije moglo – priča Sanja Simanić.

Upravo zbog svoje dece Sanja Simanić nije prihvatila da se fotografiše za novine. Pretučenu popadiju obišao je starešina šabačke Saborne crkve Mirko Vilotić, a svakodnevno joj dolaze u posetu supruge sveštenika. Ona kaže da će posle izlaska iz bolnice utočište potražiti u novootvorenoj Sigurnoj kući u Šapcu.

Povodom ovog događaja juče se oglasila i informativna služba Šabačke eparhije:

"Bogdanu Simaniću već godinu dana oduzeta je parohija zbog bavljenja privatnim poslovima vezanim za građevinsku delatnost. Povodom prijave njegove supruge Sanje Simanić da ju je tukao i naneo joj telesne povrede, Crkveni sud je već preduzeo istražne radnje iz svoje nadležnosti", kaže se u saopštenju koje je potpisao Ljubomir Ranković, urednik "Glasa Crkve".

Protiv sveštenika Simanića u januaru prošle godine peticiju su pisali njegovi parohijani, tvrdeći da se neprilično ponaša i zapostavlja crkvene dužnosti. Ubrzo potom pred vrata njegove porodične firme "Ugao" bačena je bomba, a počinioci ni do danas nisu otkriveni.

M. Mijušković

[objavljeno: 08.03.2007.]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.