Ponovo veća zainteresovanost za ulaganje u Beograd

Izvor: Danas, 16.Jul.2015, 12:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ponovo veća zainteresovanost za ulaganje u Beograd

Radovi na izgradnji poslovnog kompleksa „GTC Fortyone” u Bloku 41 privode se kraju, a prema rečima Peđe Petronijevića, direktora te kompanije za područje Srbije, useljenje klijenata očekuje se za već dve nedelje.

Petronijević je podsetio da je to četvrti objekat koji ova kompanija gradi u Srbiji, a da se za mesec dana otvara objekta od 10.000 kvadrata, prvi od tri koji će činiti kompleks na ukupno 30.000 kvadratnih metara.


Gradonačelnik Beograda Siniša >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << Mali je podsetio da su radovi na izgradnji objekta počeli pre svega deset meseci, a da druga faza počinje već u septembru.

- Ovo je prvi objekat koji je veći od 5.000 kvadratnih metara koji se u Beogradu izgradio u poslednjih pet godina. Time se pokazuje da se polako vraća zainteresovanost investitora za ulaganje u Beograd, a o tome jasno govori i podatak da je 80 odsto zgrade već izdato kompanijama koje posluju u Srbiji i žele da prošire poslovanje, ali i novim kompanijama koje su tek došle u našu zemlju. To znači da smo na dobrom putu da istrajemo na reformama i stvaranju boljeg poslovnog okruženja za potencijalne investitore – kazao je Mali prilikom obilaska završnih radova.

Podsetivši da je prošlog meseca kompanija „Ikea” za svega dva dana dobila građevinsku dozvolu, Mali je istakao da su pred Beogradom i drugi veliki projekti.

– U septembru nas očekuje početak izgradnje Beograda na vodi i zajedno sa drugim projektima menjamo naš grad, unoseći moderan pogled, ali i zadržavajući tradiciju po kojoj je grad prepoznatljiv. Preduzeće „Gradina” izgradnjom ovog objekta dokazuje da imamo jaku građevinsku industriju, ljude, znanje i kvalitet i da u svakom trenutku možemo da odgovorimo na zahtev investitora, a ovakvi projekti istovremeno predstavljaju i dobar uvod za nastupajuću izgradnju Beograda na vodi – rekao je Mali.

Milutin Folić, glavni gradski urbanista, ukazao je da ovo gradilište, sa izgradnjom podzemnog i nadzemnog dela, predstavlja jedno od trenutno najvećih gradskih gradilišta.

– Pored ovog projekta, tu je i gradilište za „Sosijete ženeral” banku, u punom je zamahu i izgradnja u Rajićevoj ulici, dovršava se hotel „Meriot”, „Ikea” se priprema da počne sa radovima na jesen, a u toku su i drugi veliki infrastrukturni projekti. Takođe, završavamo i projekte vezane za kanalizacionu mrežu, koji su za Beograd od velike važnosti i koji će u narednom vremenu biti realizovani – rekao je Folić.

Nastavak na Danas...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.