Ponovo u redu za građevinsku dozvolu

Izvor: TvojPortal.com, 15.Jul.2011, 10:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ponovo u redu za građevinsku dozvolu

Izvor dnevnik.rs - VRBAS: Već šesnaest godina, od kada su počeli radovi, Vrbašani i dalje imaju samo „pozorište u izgradnji”. Još 1992. godine je tadašnji Dom kulture izgoreo u požaru i tri godine kasnije se krenulo sa ponovnom izgradnjom pozorišta, međutim, danas ovo zdanje krasi samo lepo uređena spoljašnost dok je unutra urađeno veoma malo.


U jeku predizbornih kampanja skoro svaka politička partija obećava građanima Vrbasa završetak izgradnje pozorišta, >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << ali ipak nijedna vlast, do sada, nije uspela da ovaj posao privede kraju.
Pre dve godine, Fond za kapitalna ulaganja AP Vojvodine je namenio 30, 9 miliona dinara za završetak radova, a o rezultatu ove investicije predsednik opštine Vrbas dr Željko Vidović kaže:
-Ugovor sa izvođačem radova je raskinut jer se ispostavilo da se za odobreni novac ne može završiti sve što je potrebno. Na osnovu dokumentacije koja je postojala nije se mogla dobiti građevinska dozvola, jer se mnogo toga izmenilo u zakonima o evakuaciji u slučaju opasnosti, o protivpožarnoj zaštiti. Promenjen je i planirani način grejanja, način postavljanja bine i mnoge druge okolnosti. Zato smo morali da obustavimo radove i da krenemo u preprojektovanje.
Projektna dokumentacija je gotova, pa je izgradnja pozorišta opet u fazi dobijanja dobijanja građevinskih dozvola. Fond za kapitalna ulaganja namenio je 106 miliona dinara za završetak izgradnje pozorišta, a po rečima Vidovića radovi bi trebalo da se nastave krajem leta. Prema projektu, buduće vrbasko pozorište će se prostirati na 2.895 kvadratnih metara. Sala sa scenom imaće 520 sedišta, a u planu je i izgradnja pozorišnog kluba, sale za probe i garderobe.
-Jedan od glavnih razloga što se sve ovako odužilo je to što je papirologija vezana za izgradnju pozorišta u prethodnih petnaestak godina velikim delom izgubljena. Pored toga, poslednjih godina je nekoliko puta menjan projekat, pa smo prvo morali da utvrdimo šta se radilo i koliko se uradilo - pojasnio je Vidović.
Dok ne dobiju pozorište, Vrbašani će još neko vreme morati da odlaze u Beograd i Novi Sad ukoliko žele da pogledaju neku predstavu, a lokalno amatersko pozorište „Vladimir Popović” i dalje će koristiti salu Biskopa „Jugoslavija” za vežbanje i izvođenje svojih predstava.
M. Keković

vrbasredgrađevinska dozvola

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.