Ponovo se razbuktao požar kod Pirota

Izvor: RTS, 18.Avg.2012, 13:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ponovo se razbuktao požar kod Pirota

Gori oko 100 hektara trave, niskog rastinja i bukove šume u blizini sela Krupac kod Pirota. Nema ugroženih objekata. Požar gasi 49 vatrogasaca uz pomoć ruskog helikoptera.

Požar na lokaciji sela Krupac u opštini Pirot nekoliko puta je lokazovan, ali se usled jakog vetra i nepristupačnog terena i dalje širi, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije.

Na površini zahvaćenoj požarom na oko 100 hektara, nema ugroženih objekata, a gori trava, nisko >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << rastinje i delom bukova šuma.

Trnutno se na licu mesta nalazi 49 pripadnika Vatrogasno spasilačke jedinice iz Pirota, Niša, Jagodine i Kragujevca, sa 13 vozila, od kojih 11 terenskih i dva šumska vozila.

U saopštenju se navodi da je požar izbio na vrhu planine i da je teren nepristupačan, kamenit, a prepreke predstavljaju i izgorela stabla iz požara 2007. godine i velike naslage trave.

U akciju gašenja požara u petak posle podne uključili su se i helikopter MUP tipa gazela kao izviđač i ruski Ka-32, koji nosi pet tona vode.

U toku popodneva imao je osam naleta, a vodu zahvata iz kompenzacionog bazena brane nedaleko od mesta požara.

U gašenju požara učestvuju i dva helikoptera MUP-a tipa Bel 212.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.