Ponovo najavljena dva humanitarna leta

Izvor: Nezavisne Novine, 07.Apr.2015, 11:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ponovo najavljena dva humanitarna leta

ŽENEVA - Međunarodni komitet Crvenog krsta želi da pošalje dva aviona sa 48 tona medicinske pomoći u Jemen u naredna dva dana, saopštila je danas ova organizacija.

Stotine ljudi su poginule, a desetine hiljada izbjegle usljed sukoba u Jemenu u posljednjih nekoliko sedmica.

UNICEF je saopštio da su najmanje 74 djeteta poginula od kada su prije dvije sedmice intenzivirani sukobi državnih snaga i pobunjenika.

Isporuka pomoći odgođena je juče dok su trajali >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << pregovori MKCK-a i međunarodne koalicije na čelu sa Saudijskom Arabijom, koja bombarduje položaje Huti pobunjenika.

MKCK je ranije saopštio da ima problema u pronalaženju aviona i kompanije koji bi pristali da lete u zonu sukoba.

Portparol Mari Kler Fegali rekla je da planira da bude u prvom avionu, koji se u Jordanu puni sa 16 tona medicinskog materijala. Taj avion trebalo bi da odleti u Jemen sutra.

Drugi avion sa medicinskom pomoći, šatorima i strujnim generatorima priprema se u Ženevi i krenuće ka Jemenu za dva dana, dodala je Fegalijeva.

Oba leta dobila su odobrenje od Saudijske Arabije.

MKCK još pokušava da dobije dozvolu za brod koji bi trebalo da doveze ekipu hirurga u luku Aden iz Džibutija.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.