Ponovo lete avioni sa niškog aerodroma

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Maj.2020, 09:10

Ponovo lete avioni sa niškog aerodroma

Sletanjem aviona kompanije Vizer iz Dortmunda, od danas, posle dva meseca, ponovo je uspostavljen putnički aviosaobraćaj sa niškog aerodroma "Konstantin Veliki".

Avion je na niški aerodrom sleteo oko podne, a nešto pre 13 sati odleteo je ponovo za Dortmund.

Direktor "Aerodroma Srbije" Mihajlo Zdravković istakao je da su preduzete sve neophodne mere zaštite za bezbednost putnika i zaposlenih, u skladu sa preporukama nadležnih.

"To znači da u terminalnu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << zgradu mogu ući putnici koji imaju kartu, bez pratioca, i oni moraju da prođu sve mere zaštite, dezobarijeru, merenje temperature termovizijskom kamerom i da imaju zaštitnu masku i drže fizičku distancu", naveo je Zdravković.

Sve prostorije unutar samog aerodroma se dezinfikuju u skladu sa preporukama niškog Instituta za javno zdravlje, kaže Zdravković i napominje da se tokom juna očekuje normalizacija saobraćaja na niškom aerodromu, kao i na "Moravi" u Kraljevu.

Prema njegovim rečima, očekuje se da druge avio-kompanije postepeno uvode sve linije koje su i do sada bile na niškom aerodromu, u skladu sa svojim politikama i planovima oporavka saobraćaja.

Zdravković navodi da u ovom trenutku nema zvaničnih podataka da će neka od kompanija ukinuti letove i dodaje da će se njihovo uvođenje sprovoditi sukcesivno.

Putnici koji su se danas našli na aerodromu u Nišu kažu da su jedva čekali da otpočnu letovi, te da su sada u mogućnosti da se vrate na posao, studije..

Aerodrom "Konstantin Veliki" bio je zatvoren od 18. marta zbog pandemije Kovida-19.

Odlukom Vlade Srbije ponovo je otvoren granični prelaz na aerodromu, što je omogućilo ponovno uspostavljanje redovnog avio saobraćaja.

Svi dolazeći putnici od danas u našu zemlju mogu ući bez upotrebe PCR testa i samoizolacije, uz primenu svih propisanih mera zaštite.

Svi putnici moraju da se ponašaju i da imaju sva neophodna dokumenta u skladu sa obavezama koje su nametnule države ka kojima se obavlja saobraćaj.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Od danas ponovo letovi sa niškog aerodroma

Izvor: JuznaSrbija.info, 22.Maj.2020

Od danas će biti uspostavljeni letovi sa niškog aerodroma "Konstantin Veliki", koji nije radio od 18. marta...Mađarska kompanija "Viz er" prvi let je planirala za Dortmund. Sa niškog aerodroma i "Er Srbija" i "Rajan er" uskoro planiraju obnavljanje letova...Očekuje se da avion sleti u 11:25, dok...

Nastavak na JuznaSrbija.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.