Ponovo grafiti na šabačkoj džamiji

Izvor: RTS, 22.Feb.2011, 17:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ponovo grafiti na šabačkoj džamiji

Nepoznate osobe ispisale grafit "Srbija Srbima" na zidu džamije u Šapcu. To je drugi put u poslednjih sedam dana da se ta džamija našla na meti vandala.

Na šabačkoj džamiji, koju kontroliše Islamska zajednica Srbije sa reis ul ulemom Ademom Zilkićem na čelu, jutros je osvanuo grafit "Srbija Srbima", ispisan ćirilicom, rekao je glavni imam Mehmedalija Veli.

On je podsetio da je pre nekoliko dana, u noći kada je glavni muftija Islamske zajednice u Srbiji Muamer >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Zukorlić na proslavi u Novom Pazaru najavio egipatsko proleće u Srbiji, ta džamija, takođe, bila na meti vandala.

Veli je rekao da je događaj od pre nekoliko dana Islamska zajednica Srbije prećutala, ali da ovaj sada ne želi da prećuti, jer smatra da su oni koji su to učinili prevršili svaku meru.

"Ovo je još jedan od vandalizama nekih tamo koji je verovatno proistekao iz gneva zbog nečijeg govora mržnje i nerazumevanja", rekao je Veli i dodao da šabački muslimani nikada nisu imali problem sa Srbima, ali da ga sada sve ovo pomalo čudi i plaši.

"Jedini naš zajednički neprijatelj je đavo ili šejtan koji unosi nemir u naše kuće i naše duše i čini da taj naš gnev izadje na videlo kroz grafite, lupanje i razbijanje", istakao je Veli.

Potvrdio je da je policija od četvrtka, kada je došlo do prvog skrnavljenja džamije, stalno patrolira.

Veli je, međutim, ukazao na lokalnu samoupravu, koja je, kako kaže, pokazala nerazumevanje i nikada nije realizovala obećanje da verski objekat zaštititi postavljanjem ograde.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.