Izvor: B92, 11.Maj.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ponovljeno suđenje za Loru 12. juna

Split -- Obnovljeno suđenje optuženima za ratni zločin u Lori počeće 12 juna, potvrđeno je u splitskom Županijskom sudu.

Reč je o suđenju osmorici optuženih za ratni zločin u Vojnom zatvoru Lora, koje optužnica tereti za mučenje civila, od kojih su Gojko Bulović i Nenad Knežević umrli. Hrvatski Vrhovni sud ukinuo je prvu, oslobađaću presudu i predmet vratio na novo suđenje pred drugo sudsko veće.

Od osam optuženoih za ratni zločin protiv civila, četvorica su u pritvoru Tonči Vrkić;, Davor Banić, Ante Gudić i Anđelko Botić. Ostala četvorica, Tomislav Duić, Miljenko Bajić, Josip Bikić i Emilijo Bungur su u bekstvu i njima će se suditi u odsutnosti.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.