Izvor: Nezavisne Novine, 15.Nov.2016, 12:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poništena smrtna presuda Mohamedu Morsiju

KAIRO - Egipatski Kasacioni sud poništio je danas smrtnu presudu svrgnutom predsjedniku Mohamedu Morsiju iz organizacije Muslimansko bratstvo i naredio da se suđenje ponovi.

Morsi je osuđen na smrt u junu 2015. godine zbog umiješanosti u masovno bjekstvo iz zatvora tokom ustanka u Egiptu 2011. godine.

On je bio prvi demokratski izabrani predsjednik na izborima 2011. godine, ali ga je sredinom 2013. godine smijenila vojska poslije masovnih demonstracija protiv njegove vladavine.

Morsi, koji je uhapšen odmah poslije svrgavanja, osuđen je na duge zatvorske kazne po drugim optužnicama, uključujuči dva slučaja špijunaže.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Egipat: Poništena smrtna presuda Morsiju

Izvor: B92, 15.Nov.2016

Kairo -- Egipatski Kasacioni sud poništio je smrtnu presudu protiv svrgnutog islamističkog predsednika Mohameda Morsija...Presuda je poništena u jednom od nekoliko sudskih postupaka pokrenutih protiv Morsija nakon njegovog zbacivanja sa vlasti 2013...Sud je naložio ponovno suđenje Morsiju zbog umešanosti...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.