Pompeov motivacioni govor: Samo agresivno

Izvor: B92, 16.Maj.2018, 22:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pompeov motivacioni govor: Samo agresivno

Vašington -- Američki državni sekretar Majk Popeo veličao je "suštinsku ispravnost" SAD u globalnim pitanjima.

On je pozvao demoralisane diplomate u Stejt departmentu da deluju čvrsto i agresivno u promovisanju i sprovođenju spoljne politike administracije na čelu s predsednikom Donaldom Trampom.

U motivacionom govoru koji je održao u Stejt departmentu, Pompeo je objasnio da njegovi ponovljeni pozivi Ministarstvu spoljnih poslova da povrati svoju "agresivnost" >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << znači da bi diplomate trebalo da deluju samouvereno znajući da su interesi SAD pravedni, prenosi AP.

"Takva agresivnost nije arogantnost, niti hvalisanje, niti egoizam. To je samouverenost, vera u sebe i svoje ideje. U našem slučaju, to je suštinska ispravnost Amerike. I to je agresivnost rođena iz opravdanog znanja da su naši interesi pravedni, posebni i izgrađeni na suštinskim principima Amerike", rekao je Pomepo, navedeno je u izvodima iz njegovog govora.

Zadatak SAD je, istakao je Pompeo, da sačuvaju civilizaciju ljudskog dostojanstva, individualnu slobodu, demokratiju, nacionalni suverenitet i vladavinu prava, kao i da izazovu svakog ko pokuša da to sruši.

"Trebalo bi da budemo ponosni na Ameriku i njene vrednosti i da verujemo u njih", rekao je on.

Državni sekretar SAD je naglasio da Tramp ceni diplomatiju i da će je koristiti u zaštiti američkih interesa.

"Imamo sreće što naš predsednik vrednuje i razume moć diplomatije, i zna da moramo koristiti svaku alatku iz diplomatskog kompleta", zaključio je Pompeo.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.