Pompeo u Evropi, uprkos procesu Trampovog opoziva

Izvor: B92, 01.Okt.2019, 17:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pompeo u Evropi, uprkos procesu Trampovog opoziva

Američki državni sekretar Majk Pompeo krenuo je u evropsku turneju koju je počeo u Italiji, uprkos procesu opoziva američkog predsednika Donalda Trampa.

Opoziv je pokrenuo Predstavnički dom američkog Kongresa.

Pompeo je stigao u Rim par sati nakon što su američki zvaničnici potvrdili njegovo učešće u telefonskom razgovoru 25. jula izmedju Trampa i ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog na osnovu kojeg je pokrenut proces opoziva Trampa, preneo je Radio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << slobodna Evropa (RSE).

Pompeo je prvi zvaničnik predsedničkog kabineta za kojeg se zna da je čuo kako Tramp pritiska ukrajinskog lidera da bi istražio sina bivšeg potpredsednika Džozefa Bajdena zbog korupcije.

Pompeo nije razgovarao o tom pitanju sa novinarima pri ukrcavanju u avion, ali je ranije rekao da ne veruje da je bilo koji zvaničnik Stejt departmenta postupio neprimereno u kontaktima s ukrajinskom vladom.

Posle Italije, Pompeo putuje u Crnu Goru i Severnu Makedoniju, a evropsku turneju završava u Grčkoj.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.