Pompeo očekuje da Priština ukine takse

Izvor: RTS, 27.Feb.2020, 12:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pompeo očekuje da Priština ukine takse

Američki državni sekretar, Majk Pompeo, očekuje da će Priština ukinuti takse na srpske proizvode, što je, kako je naveo, neophodan korak ka oživljavanju dijaloga o normalizaciji odnosa sa Beogradom.
Kako je saopštila portpalorka Stejt departmenta, Morgan Ortagus, Pompeo je to rekao u razgovoru sa kosovskim predsednikom Hašimom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Tačijem u Vašingtonu.

Majk Pompeo je rekao da bi ukidanje taksi na srpske proizvode imalo ekonomske i druge koristi za građane, kako je naveo, "obeju zemalja".
Pompeo je, navodi se, u razgovoru sa Tačijem potvrdio "snažno partnerstvo između Sjedinjenih Država i Kosova, ukorenjeno u stalnoj posvećenosti zajedničkim vrednostima i podršci suverenom, nezavisnom Kosovu".
"Sekretar je ohrabrio Kosovo da nastavi da radi na zamahu nedavnih pisama o namerama za uspostavljanjem vazdušnog i železničkog saobraćaja i autoputeva između Beograda i Prištine", navela je Ortagusova u saopštenju.
Čestitajući izbor nove prištinske vlade Pompeo je ukazao na važnost vladavine zakona i ekonomskog rasta na Kosovu radi obezbeđivanja bolje budućnosti.
"Sekretar Pompeo je takođe ponovio podršku Sjedinjenih Država Specijalnom sudu, čiji je rad od presudnog značaja za pravdu žrtava i jačanje vladavine zakona na Kosovu", dodaje se u saopštenju.
U međuvremenu Tači se u Vašingtonu sastao i sa visokim zvaničnicima Pentagona, a nakon tih susreta je na svom Fejsbuk profilu napisao da "Kosovo već ima svoju profesionalnu vojsku po standardima NATO-a, koja je spremna da uvek bude uključena u humanitarne i mirovne misije u svetu, zajedno sa SAD".
"Delili smo isto uverenje da je za bezbednost u jugoistočnoj Evropi od vitalnog značaja da Kosovo bude član NATO-a, što je pre moguće", naveo je Tači.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pompeo očekuje da Priština ukine takse na srpske proizvode

Izvor: Nezavisne Novine, 27.Feb.2020

VAŠINGTON - Američki državni sekretar, Majk Pompeo, očekuje da će Priština ukinuti takse na srpske proizvode, što je, kako je naveo, neophodan korak ka oživljavanju dijaloga o normalizaciji odnosa sa Beogradom.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.