Pompeo: Znali smo da će biti prepreka na putu

Izvor: B92, 20.Avg.2019, 16:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pompeo: Znali smo da će biti prepreka na putu

SAD se nisu vratile za pregovarački sto sa Severnom Korejom onom brzinom kojom su se nadale, izjavio je američki državni sekretar Majk Pompeo.

On je u intervjuu za CBS rekao da je Vašington zabrinut zbog najnovijih testiranja kratkodometnih raketa, prenosi Rojters.

"Nismo se vratili za sto brzinom kojom smo se nadali, ali sve vreme smo bili prilično jasni, znali smo da će biti prepreka na putu", rekao je Pompeo.

Kako je rekao, američki specijalni izaslanik >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za Severnu Koreju Stiven Bigun trenutno se nalazi u tom regionu, ali nije precizirao detalje njegovog puta.

Stejt department saopštio je ranije da će Bigun ove nedelje boraviti u Japanu i Južnoj Koreji.

Pompeo je priznao da militanti takozvane Islamske države dobijaju na snazi u nekim oblastima, ali ocenio da je sposobnost militantne grupe za izvođenje napada znatno smanjena.

"Komplikovano je. Postoje određena mesta gde je ID moćnija danas nego pre tri ili četiri godine", rekao je Pompeo za CBS i dodao da je samo proglašeni kalifat nestao i da su njihove mogućnosti za napad mnogo manje, prenosi Rojters.

On je istakao da je plan za pobedu nad ID u regionu realizovan sa još 80 zemalja i da je bio veoma uspešan, međutim, on je upozorio da uvek postoji rizik da radikalne islamističke grupe, poput Al Kaide i ID ponovo ožive.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Amerika zabrinuta zbog raketnih testiranja u Severnoj Koreji

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Avg.2019, 00:02

Sjedinjene Američke Države se nisu vratile za pregovarački sto sa Severnom Korejom onom brzinom kojom su se nadale, izjavio je američki državni sekretar Majk Pompeo..On je u intervjuu za Si-Bi-Es rekao da je Vašington zabrinut zbog najnovijih testiranja raketa kratkog dometa, prenosi Rojters...-...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.