Pompeo: Mogli bi da promenimo stav o statusu Hongkonga

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Maj.2020, 01:04

Pompeo: "Mogli bi da promenimo stav o statusu Hongkonga"

- Ti novinari su članovi slobodnih medija, a ne propagandni kadrovi, i njihovo vredno izveštavanje informiše kineske državljane i svet - naveo je Pompeo.

Američki državni sekretar Majk Pompeo izjavio je sinoć da mu je privuklo pažnju kako je kineska vlada pretila da će se mešati u rad američkih novinara u Hongkongu, saopštio je Stejt department.

Kako je rekao, svaka odluka koja se nameće autonomiji Hongkonga i slobodama zagarantovanim zajedničkom kinesko-britanskom deklaracijom, mogla bi da utiče na američki stav o principu "jedna zemlja, dva sistema" i statusu teritorije.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pompeo upozorio Kinu zbog američkih novinara u Hongkongu

Izvor: VOA, 18.Maj.2020

Američki državni sekretar Majk Pompeo izjavio je da mu je privuklo pažnju kako je kineska vlada pretila da će se mešati u rad američkih novinara u Hongkongu, saopštio je Stejt department. "Ti novinari su članovi slobodnih medija, a ne propagandni kadrovi, i njihovo vredno izveštavanje informiše...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.