Pomor ribe u Kaliforniji

Izvor: RTS, 09.Mar.2011, 15:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pomor ribe u Kaliforniji

Milion uginulih sardela preplavilo Ridondo Bič u Kaliforniji. Stručnjaci pretpostavljaju da su se ribe, zbog gužve, ugušile bez kiseonika u vodi.

Kalifornijski ribari i uprava luke ostali su zaprepašćeni pred prizorom miliona uginulih sardela koje plutaju u jednoj marini južno od Los Anđelesa.

Stanovnici mesta Ridondo Bič, u luci King, kažu da se smrad od uginulih riba širi celom lukom. Oni veruju da su jaki vetrovi tokom noći odvukli jata u luku, gde je, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << zbog velike koncentracije riba, došlo do smanjenja kiseonika u vodi.

Portparol Kalifornijskog odeljenja za lov i rivolov Endrju Hjuen rekao je ništa ne ukazuje da je pomor izazvan toksičnim materijama.

"Prema našoj prvoj proceni, do njega je došlo usled manjka kiseonika. U vodi nema ni naftnih mrlja, ni štetnih supstanci", rekao je Hjuen.

On je dodao da su ovakvi incidenti retki, ali ne i nemogući.

"Kako mi je upravo rekao jedan ribar, sve je ovo deo prirodne selekcije", kaže Hjuen.

Glavni problem sada je kako skloniti svu tu ribu.

"Ove sardele sada trunu i moramo da smislimo kako da ih uklonimo. Možda ćemo ih baciti nekoliko kilometara dalje u more", rekao je narednik policije iz Ridondo Biča Fil Kinen.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.