Pomoć školama u Prokuplju i Prijepolju

Izvor: RTS, 18.Nov.2008, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pomoć školama u Prokuplju i Prijepolju

Vlada Japana obezbedila oko 110.000 evra za pomoć osnovnim školama u Prokuplju i Prijepolju, u okviru programa poboljšanja uslova obrazovanja dece u Srbiji.

Vlada Japana je obezbedila pomoć osnovnim školama "Ratko Pavlović Ćićko" u Prokuplju i "Vladimir Perić Valter" u Prijepolju.

Ugovor su u Vladi Srbije potpisali ambasador Japana u Beogradu Tadaši Nagai i direktori škola Milorad Pribak i Milinko Mićović.

Potpisivanju ugovora prisustvovali >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << su ministri prosvete i rada i socijalne politike Žarko Obradović i Rasim Ljajić.

Ambasador Japana Tadaši Nagai rekao je da će japanska vlada nastaviti da podržava obrazovanje i unapređenje prava dece u Srbiji.

Direktori osnovnih škola iz Prijepolja i Prokuplja zahvalili su japanskoj vladi na pruženoj pomoći i istakli da će donacija značajno unaprediti uslove rada u tim školama čije su zgrade stare više od 100 godina.

Ministar prosvete Žarko Obradović istakao je da je potrebno poboljšati uslove za rad i obnoviti mnoge stare školske zgrade u Srbiji, kao i da će se resorno ministarstvo potruditi da za tu namenu iz budžeta izdvoji značajna sredstaa.

Ministar rada i socijalne politike Rasim Ljajić istakao je da je Vlada Japana najveći donator Srbije i podsetio da je od 2000. godine ta zemlja za Srbiju izdvojila oko 200 miliona evra, od čeka je šest miliona uloženo u projekte za osnovne potrebe stanovništva.

"Rekonstrukcija osnovnih škola u Prokuplju i Prijepolju izvodi na osnovu lokalnih planova akcije za decu, koju bi trebalo da izradi svaka opština u Srbiji" ocenio je Ljajić.

Uključujući ovu donaciju, japanska pomoć je kroz projekte za osnovne potrebe stanovništva u Srbiji od 1999. godine dostigla šest miliona evra.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.