Pomoć roditeljima od pokrajine ponovo u 2013.

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Nov.2012, 19:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pomoć roditeljima od pokrajine ponovo u 2013.

NOVI SAD -

Novčana nadoknada , koju je poslednjih godina, Vlada Vojvodine davala u vidu roditeljskog dodatka, ukinuta je 13. jula odlukom Ustavnog suda Srbije, a kako je reč o pomoći koja je u današnjim uslovima svakom roditelju od velikog značaja, nadležni u pokrajini pripremaju novi set mera, ali će njihova primena sačekati početak naredne godine.

Kada se iz porodilišta kući vratite sa tri bebe, svaka pomoć koju dobijete, a pogotovo ona novčana , od ogromnog je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << značaja, reči su Milene Borovčanin, kojoj je jednokratna pomoć pokrajinske vlade od 600.000 dinara bila siguran oslonac u odrastanju sada već dvogodišnjaka Milice, Dušana i Gavrila.

Zbog neslaganja zakona o nadležnostima, Ustavni sud Srbije je, između ostalih, i pokrajinske demografske mere proglasio neustavnim, zbog čega nadležni u Vladi Vojvodine iznalaze nove načine kako bi izašli u susret roditeljima.

Do kraja godine, novac namenjen za pokrajinski roditeljski dodatak biće preusmeren na poboljšanje uslova u novosadskom porodilištu, dodaje doktorka Kopitović, međutim ostaje činjenica da, odlukom države, vojvođanske bebe rođene u drugoj polovini godine neće imati prava na pokrajinsku pomoć, i to baš u 2012. koja je proglašena godinom beba.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Dečiji dodatak ponovo od 2013.

Izvor: 025info.rs, 14.Nov.2012, 08:42

Novčana nadoknada , koju je poslednjih godina, Vlada Vojvodine davala u vidu roditeljskog dodatka, ukinuta je 13. jula odlukom Ustavnog suda Srbije, a kako je reč o pomoći koja je u današnjim uslovima svakom roditelju od velikog značaja

Nastavak na 025info.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.