Pomoć pokrajine Domu za nezbrinutu decu u Veterniku

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Okt.2012, 17:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pomoć pokrajine Domu za nezbrinutu decu u Veterniku

NOVI SAD -

Vojvođanski sekretarijat za zdravstvo i socijalnu politiku uručio je danas pomoć Domu za zbrinjavanje dece i mladih sa posebnim potrebama u Veterniku u vrednosti tri miliona dinara.

Kako je saopšteno iz Pokrajinskog sekretarijata za informisanje, štićenicima doma je preko pokrajinske Direkcije za robne rezerve upućen kontigent namirnica, higijenskih i sanitarnih sredstava u pomenutoj vrednosti.

Vojvođanska sekretarska za zdravstvo Vesna Kopitović >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << rekla je da je uvek veliko zadovoljstvo doneti pomoć i pružiti podršku ovakvoj ustanovii da je iz tog razloga Vlada Vojvodine za poslednje četiri godine obezbedila 12 miliona dinara.

Ona je najavila da će ovakva saradnja biti nastavljena jer je reč o instituciji koja na impresivan način zbrinjava i brine o više od 600 dece i mladih.

Direktor doma "Veternik" Dragan Milošević rekao je da je u ovoj ustanovi rezidencijalnog tipa trenutno u paviljonima i manjim zajednicama smešteno oko 600 korisnika, starosti deset i više godina.

Prema njegovim rečima, Dom razvija i usluge dnevnog boravka, zaštićenog stanovanja i kratkotrajnog smeštaja.

Direktor Direkcije za robne rezerve Toma Jošanov rekao je da je današnja pomoć samo deo podrške ovom domu, jer je ukupno planiran iznos od 8,5 miliona.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.