Pomilovanje za Puter od kikirikija i Žele

Izvor: B92, 20.Nov.2021, 00:37

Pomilovanje za "Puter od kikirikija" i "Žele"

Predsednik SAD DŽozef Bajden pomilovao je dve džinovske bele ćurke iz Indijane po imenu Puter od kikirikija i Žele, u ružičnjaku Bele kuće.

Ovim se nastavlja tradicija Dana zahvalnosti koja datira decenijama unazad.

"Umesto da se krčkaju, ove dve ćurke će i dalje kljukati i rasti", rekao je Bajden, upotrebivši izraz koji se odnosi na treću dozu vakcine koje je Američka uprava za hranu i lekove odobrila za širu upotrebu ranije tokom dana, preneo je Rojters.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
"Važno je da nastavimo ovakve tradicije, da nas podsetimo kako iz tame ima svetlosti i nade i napretka, a to je ono što, po mom mišljenju, predstavlja ovogodišnji Dan zahvalnosti", istakao je on.

Pre nego što je govorio, ćurke su slobodno lutale travnjakom, dok se vazduhom širio miris vruće jabukovače.

Bend je svirao pesme vezane za ptice, uključujući "Free Bird" i "Birdland" osoblju Bele kuće i njihovoj deci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"UMESTO DA SE KRČKAJU, ONE ĆE DA RASTU" Bajden tradicionalno uoči Dana zahvalnosti pomilovao dve ćurke

Izvor: Blic, 20.Nov.2021

Predsednik SAD DŽozef Bajden pomilovao je danas dve džinovske bele ćurke iz Indijane po imenu Puter od kikirikija (Peanut Butter) i Žele (Jelly), u ružičnjaku Bele kuće, nastavljajući tradiciju Dana zahvalnosti koja datira decenijama unazad.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.