Pomilovani politički zatvorenici

Izvor: B92, 24.Jan.2024, 00:52

Pomilovani "politički zatvorenici"

Poljski predsednik Andžej Duda pomilovao je danas dvojicu ministara iz bivše vlade i pozvao na njihovo hitno puštanje iz zatvora.

To je učinio u skladu sa zahtevima glavne opozicione stranke Pravo i pravda (PiS) koja je prošlog meseca izgubila vlast.

Bivši ministar unutrašnjih poslova Mariuš Kaminski i njegov zamenik Maciej Vasik osuđeni su ovog meseca za zloupotrebu položaja na funkcijama. Obojica su počeli štrajk glađu, tvrdeći da su "politički zatvorenici", >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << a njihovo zatvaranje izazvalo je velike proteste desetina hiljada pristalica PiS-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"REKAO SAM DA ĆU TO URADITI" Poljski predsednik pomilovao dvojicu zatvorenih ministara iz bivše vlade

Izvor: Blic, 24.Jan.2024

Poljski predsednik Andžej Duda pomilovao je juče dvojicu članova bivše vlasti u skladu sa zahtevima glavne opozicione stranke Pravo i pravda (PiS) koja je izgubila vlast prošlog meseca.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.