Položen kamen temeljac za fabriku kapisli

Izvor: NoviMagazin.rs, 15.Maj.2016, 14:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Položen kamen temeljac za fabriku kapisli

U vojnoj fabrici "Krušik" u Valjevu juče je položen kamen temeljac za novi objekat za proizvodnju kapisli za streljačku municiju tipa "bokser".

U novom pogonu godišnje će se proizvoditi 400 miliona komada kapisli za streljačku municiju tipa "bokser" kalibra 4,5 i 5,5 milimetara.

Ukupna vrednost te investicije je 8,7 miliona evra, a posao bi trebalo da dobije 120 radnika. Objekat bi trebalo da bude završen do kraja septembra ove godine.

Kamen temeljac su položili ministar odbrane Zoran Đorđević i direktor holding kompanije "Krušik" Mladen Petković, a polaganju je prisustvovao premijer Srbije Aleksandar Vučić.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.