Izvor: Nezavisne Novine, 27.Okt.2017, 20:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Poljubac referent" pod disciplinskom lupom

BANJALUKA - Rektorat je zaprimio disciplinsku prijavu protiv Velimira Balabana, referenta u Studentskoj službi Tehnološkog fakulteta, nakon čega je prijava upućena Disciplinskoj komisiji na razmatranje, potvrđeno je u Rektoratu Univerziteta u Banjaluci.

Tehnološki fakultet je Rektoratu uputio disciplinsku prijavu protiv Balabana, kojeg su tri studentkinje optužile da im je slao neprimjerne poruke, te im tražio da ga poljube kako bi im prijavio ispit, a i mnoge su se žalile >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << na njegovo ponašanje.

Osim disciplinske, protiv Balabana su, kako je ranije potvrđeno, studenti Banjalučkog univerziteta podnijeli i krivičnu prijavu zbog zlostavljanja, mučenja i drugog neljudskog i ponižavajućeg postupanja.

Kako je već rečeno, "poljubac referent" je odranije poznat kao problematična osoba, zbog čega je sa Mašinskog fakulteta, gdje se sumnjalo da je protivzakonito raspolagao sredstvima sindikalne organizacije, raspoređen na Tehnološki, a njegovo nedolično ponašanje je, kako su kazali, bilo javna tajna, za koju su znali i profesori, a studenti komentarisali po hodnicima.

Balaban je, kako su kazali, prošle godine dobio disciplinsku pismenu opomenu nakon prijave jedne studentkinje, poslije čega je obećao da se više neće tako ponašati, ali je uprkos obećanju nastavio s incidentima.

Kao razlog nepreduzimanja konkretnih mjera ranije, bivši rektor Stanko Stanić naveo je da su se optužbe protiv Balabana ranije temeljile na indicijama, te da nije bilo dokaza za njih.

Kako je Ljiljana Vukić, dekanesa Tehnološkog fakulteta, već navela, prema njenom stavu, Balaban se na ovaj fakultet više neće vratiti, a trenutno se nalazi na bolovanju. On se prethodnih dana nije javlja na telefon kako bismo čuli njegov komentar.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.