Poljska postavlja elektronsku barijeru na granici sa Rusijom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Apr.2023, 16:45

Poljska postavlja elektronsku barijeru na granici sa Rusijom

Poljska je počela da gradi najsavremeniju elektronsku barijeru na kopnenoj granici sa ruskom eksklavom Kalinjingradom, kako bi nadgledala i suprotstavila se bilo kojoj ilegalnoj aktivnosti, saopštio je danas poljski ministar unutrašnjih poslova Marijuš Kaminski.

Barijera, koja će biti opremljena 24-časovnim nadzornim kamerama i detektorima pokreta, biće postavljena na dužini od 210 kilometara i trebalo bi da bude završena na jesen, prenosi AP.

''Imaćemo potpuni >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << nadzor granice sa Rusijom. Siguran sam da će ovo biti najbolje obezbeđena granica EU'', rekao je Kaminski.

Prošle godine je Poljska podigla zid na svojoj granici sa Belorusijom, kako bi zaustavila ogroman priliv migranata, a Varšava je saopštila da su prelaze organizovale beloruske i ruske vlasti da bi destabilizovale Poljsku i ostatak EU.

Poljska je u februaru postavila protivtenkovske barijere na putevima koji vode ka graničnim prelazima sa Kalinjingradom.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Zid" ih neće zaštititi od Putina? Postavljaju najsavremeniju barijeru na granici

Izvor: B92, 18.Apr.2023

Poljska je počela da gradi najsavremeniju elektronsku barijeru na kopnenoj granici sa ruskom eksklavom Kalinjingradom...Ta "akcija" je sprovedena kako bi nadgledala i suprotstavila se bilo kojoj ilegalnoj aktivnosti, saopštio je danas poljski ministar unutrašnjih poslova Marijuš Kaminski...Barijera,...

Nastavak na B92...

Poljska postavlja elektronsku zaštitu duž granice sa ruskom enklavom Kalinjingrada

Izvor: NoviMagazin.rs, 18.Apr.2023

Ministar unutrašnjih poslova Poljske je u utorak najavio izgradnju duž granice sa ruskom enklavom Kalinjingrada elektronskog sistema zaštite radi sprečavanja ilegalnih prelazaka migranata, koje navodi Varšava, orkestrira Rusija.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.