Poljska: Nacionalisti se okupljaju na protestu protiv vlade

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Jan.2019, 14:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poljska: Nacionalisti se okupljaju na protestu protiv vlade

Desničarski poljski aktivista Pjotr Ribak i ostali nacionalisti danas se okupljaju ispred zgrade nekadašnjeg nacističkog logora smrti Aušvic u Poljskoj, na protestu protiv vlade te zemlje, javlja američka agencija AP.

Osim Ribaka, protestu će prisustvovati oko 45 osoba koje će nositi zastave Poljske u nadi da će ući na posed memorijalnog mesta Holokausta i staviti venac obeležavajući 74. godišnjicu oslobađanja tog nacističkog logora smrti koji su 27. januara 1945. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << godine oslobodile sovjetske trupe.

Ribak optužuje poljsku vladu da na Međunarodni dan sećanja na žrtve Holokausta, čuva samo sećanje na Jevreje, a ne na Poljake koji su takođe ubijeni, navodi američka agencija i dodaje da ta optužba nije tačna i da je obeležavanje Aušvica inkluzivno i sveobuhvatno i da odaje počast svim žrtvama logora.

Ovo se događa usred buđenja desničarskih ekstremista u Poljskoj, napominje AP.

Od 1,1 milion žrtava Aušvica, najveći deo su činili Jevreji, a među ostalima su bili Poljaci, Romi i Sovjeti.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.