Poljoprivrednici u Vojvodini čekaju subvencije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Okt.2012, 18:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poljoprivrednici u Vojvodini čekaju subvencije

SUBOTICA -

Pokrajinski sekretar za međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Branislav Bugarski izjavio je danas Tanjugu da poljoprivrednici u Vojvodini očekuju isplatu republičkih subvencija za setvene radove i upozorio da je situacija u agraru veoma ozbiljna posle dugotrajne suše.

Suša je snažno pogodila primarne poljoprivredne proizvođače i treba što pre da se uradi jesenja setva, poručio je Bugarski, u komentaru na nezadovoljstvo zemljoradnika koji čekaju isplatu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << republičkih subvencija za gorivo i semenski materijal.

"Činjenica je da poljoprivredni proizvođači u Vojvodini očekuju podršku republička vlade, u onoj meri koliko je u njihovoj nadležnosti i da isplate subvencije koje su obećali", istakao je.

On je rekao da su setveni radovi u Vojvodini u toku i tradicionalno poljoprivredni proizvođači u pokrajini daće sve od sebe da započnu proizvodnju.

U skladu sa odlukom republičke vlade o pomoći poljoprivredi, Fond za razvoj Vojvodine i Vode Vojvodine su reprogramirale obaveze poljoprivrednih proizvođača, podsetio je Bugarski.

Fond za razvoj za dospela potraživanja od 17,5 miliona evra pomerio je rok za naplatu za one korisnike koji su vezani za primarne poljoprivredne proizvođače, a ostalo mora da reši republička vlada, rekao je on.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Poljoprivrednici u Vojvodini čekaju subvencije

Izvor: Press, 12.Okt.2012

Pokrajinski sekretar za međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Branislav Bugarski izjavio je danas Tanjugu da poljoprivrednici u Vojvodini očekuju isplatu republičkih subvencija za setvene radove i upozorio da je situacija u agraru veoma ozbiljna posle dugotrajne suše

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.