Poljoprivrednici blokiraju saobraćajnice od srede

Izvor: BKTV News, 24.Apr.2012, 10:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poljoprivrednici blokiraju saobraćajnice od srede

Vojvođanski poljoprivrednici sinoć su odlučili da će od srede ponovo protestovati pošto su nezadovoljni novim načinom subvencionisanja proizvodnje po kilogramu predate robe kao i uredbom Vlade Srbije koja, po njihovom mišljenju, favorizuje prerađivačku industriju, na štetu poljoprivrednih proizvođača.
Poljoprivrednici zahtevaju da se vrati stari način subvencionisanja proizvodnje od 14.000 dinara po hektaru, produži rok za podelu bonova za dizel gorivo do 1. jula i primeni usvojena >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << Strategije ruralnog razvoja do 2013. godine, jer je ona uslov za korišćenje sredstva iz IPA fondova EU.
Oni su nezadovoljni jer ministarstvo poljoprivrede proteklih nedelja nije našlo za shodno da razgovara o njihovim zahtevima ili da ostvari bilo kakav kontakt s njima.
U sredu od 9.00 sati na preko 80 mesta u Vojvodini počeće protesti, a oni će biti organizovani i u centralnoj Srbiji. To će ometati građane u svakodnevnim obavezama, ali, poljoprivrednici će se truditi da toga bude što manje.
Izvor: Agencije
Tweet

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.