Poljanski: Sazvaćemo novi sastanak Saveta bezbednosti

Izvor: B92, 21.Okt.2023, 23:34

Poljanski: "Sazvaćemo novi sastanak Saveta bezbednosti"

Rusija namerava da inicira održavanje novog sastanka Saveta bezbednosti UN na kojem bi se razgovaralo o rešavanju palestinsko-izraelskog sukoba.

To je danas izjavio prvi zamenik stalnog predstavnika Rusije pri svetskoj organizaciji Dmitrij Poljanski.

"Definitivno ćemo sazvati novi sastanak Saveta bezbednosti. Kao što je praksa pokazala, niko se osim nas ne usuđuje da to uradi", rekao je Poljanski TV kanalu Solovjev.

Prema njegovim rečima, 10. vanredna >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << specijalna sednica Generalne skupštine UN o palestinsko-izraelskom sukobu trebalo bi da se nastavi sledeće sedmice pošto postoji kolektivni apel arapskih i islamskih država da se ta sednica nastavi. Veoma je važno da svaka zemlja može da izrazi svoj stav, naveo je Poljanski, preneo je TASS. SAD su u sredu vetom blokirale usvajanje nacrta rezolucije Saveta bezbednosti UN o palestinsko-izraelskom sukobu koji je predložio Brazil.

Rusija je bila uzdržana jer je SB odbacio ruske amandmane na brazilski dokument. Velika Britanija je takođe bila uzdržana tokom glasanja, a za usvajanje rezolucije glasalo je preostalih 12 članica Saveta bezbednosti UN.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.