Policijski general osumnjičen za cepanje kazni

Izvor: B92, 23.Sep.2016, 16:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policijski general osumnjičen za "cepanje kazni"

Beograd -- Bivši načelnik Uprave saobraćajne policije general Dragiša Simić optužen je za zloupotrebu službenog položaja u vezi sa prekršajnim postupcima.

Optužnim predlogom koji je podnet sudu tužilaštvo je tražilo 18 meseci zatvora za Simića, rekao je portparol Trećeg osnovnog tužilaštva Ivan Marković.

Inače za ovo krivično delo zloupotrebe službenog položaja, koja se stavlja na teret Simiću, zaprećena je kazna do pet godina zatvora.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Tužilaštvo naime tereti Simića da je kao načelnik Uprave saobraćajne policije od 2011. do 2014. godine iskorišćavanjem službenih ovlašćenja nalagao da se ne pokreće prekšajni postupak protiv nekih lica ili da se zahtevi za pokretanje postupka koji su već podneti - povuku.

On je, kako su objasnili u tužilaštvu, prema zakonu imao diskreciono ovlašćenje da u određenim slučajevima tako postupi, odnosno u slučajevima u kojima su ispunjeni razlozi predviđeni zakonom.

Tužilaštvo Simića tereti da je mimo zakona postupio u oko 400 slučajeva.

S obzirom na to da je u pitanju optužni predlog, a ne optužnica, očekuje se da sud uskoro zakaže suđenje.

On je smenjen s mesta načelnika Uprave saobraćajne policije 6. juna 2014.

U MUP je zaposlen od 1990. Radio je kao saobraćajni policajac u Prištini, a od 1998. bio je vođa sektora u istom sekretarijatu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.