Policijski čas u indijskom delu Kašmira

Izvor: B92, 08.Sep.2019, 12:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policijski čas u indijskom delu Kašmira

Nju Delhi -- Indija je danas uvela policjski čas u nekoliko delova Kašmira pod svojom kontrolom.

Ova mera je usledila dan nakon sukoba između bezbednosnih snaga i pripadnika muslimanskih šiita, saopštili su zvaničnici.

Najmanje 12 meštana i šest vojnika je povređeno kada su se sinoć u gradu Muharam učesnici religiozne povorke sukobili sa pripadnicima vojnih snaga koji su pokušali da ih zaustave, prenosi Rojters.

Vojnici su upotrebili suzavac i vazdušne >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << puške, dok su vernici insistirali da nastave povorku, jednu od mnogih koje se tradicionalno održavaju u ovo doba godine.

Učesnici protesta su vojnike gađali kamenjem.

Kašmir, nemirni planinski region naseljen pripadnicima muslimanske manjine, često je poprište sukoba između snaga bezbednosti i lokalnog stanovništva koje protestuje zbog odluke Nju Delhija da ukine specijalni status za državu Džamu i Kašmir, deo regiona koji kontroliše.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.