Policija vodenim topovima rasterala demonstrante

Izvor: Kurir, 20.Jul.2013, 23:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policija vodenim topovima rasterala demonstrante

ISTANBUL - Turska policija upotrebila je u subotu vodene topove u obračunu sa manjom grupom antivladinih demonstranata u centru Istanbula.

Do sukoba je došlo pošto je nekoliko stotina demonstranata pokušalo da uđe u Gezi park kako bi održali venčanje jednog para koji se navodno upoznali na protestima prošlog meseca.

Policija je zatvorila park kako bi sprečila venčanje i zatim izgurala demonstrante do obližnjeg Taksim trga. Nakon toga upotrebila je vodene topove.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << />
Od okončanja protesta koji su izbili zbog namere vlasti da izgradi tržni centar u Gezi parku i ukloni 600 stabala, u centru Istanbula povremeno dolazi do manjih okupjanja, koje policija brzo raščišćava.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Istanbul: Policija vodenim topovima rasterala demonstrante

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 21.Jul.2013, 09:46

Turska policija upotrebila je u subotu vodene topove u obračunu sa manjom grupom antivladinih demonstranata u centru Istanbula. Do sukoba je došlo nakon što je nekoliko stotina demonstranata pokušalo da uđe u Gezi park kako bi održali venčanje jednog para koji se navodno upoznao na protestima...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.