Policija upala u MINISTARSTVO KULTURE, sumnjaju na PRONEVERU novca

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Feb.2024, 12:58

Policija upala u MINISTARSTVO KULTURE, sumnjaju na PRONEVERU novca

Upad policije desio se po nalogu EPPO-a.

Policija je jutros, po nalogu Evropskog javnog tužilaštva (EPPO), upala u Ministarstvo kulture i medija u Hrvatskoj.

Upad je vezan za istragu u slučaju nezakonitog trošenja novca iz fondova EU na Geodetskom fakultetu u Zagreb.

Istražitelji su, uz odgovarajuće naredbe istražnog sudije Županijskog suda, ušli u pomenuto ministarstvo radi pretresa kancelarija pojedinih službenika tog ministarstva >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << za koje postoji osnova sumnje da su učestvovali u nezakonitostima.

Za sada nema zvaničnih informacija o ovim pretresima, pa se ne zna o kojim potencijalnim osumnjičenima je reč.

Međutim, navodno su se pod lupom inspektora našli i neki prilično visoki ljudi iz Ministarstva kulture. Pored njihovih kancelarija u ministarstvu, oni su pretresli i njihove domove.

Prema trenutno dostupnim informacijama, niko nije uhapšen, ali istražitelji žele da pribave podatke, pre svega mejl prepisku i mobilne uređaje pojedinih lica, koje do sada nisu prikupili.

- Evropsko javno tužilaštvo (EPPO) u Zagrebu (Hrvatska) danas sprovodi hitne pretrese i istrage u okviru istrage o sumnji na prevaru i korupciju u vezi sa subvencijama na Geodetskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Ove aktivnosti, čiji je cilj prikupljanje dokaza, odnose se na više hrvatskih državljana za koje se sumnja da su počinili krivična djela zloupotrebe položaja i ovlaštenja na štetu finansijskih interesa Evropske unije. Prikupljanje dokaza odvija se kao nastavak istrage koju sprovodi EPPO u saradnji sa Nacionalnom policijom za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminala (PNUSKOK) i Samostalnim sektorom za finansijske istrage Poreske uprave. O daljem postupanju u predmetnom slučaju javnost će biti blagovremeno obaveštena - saopšteno je iz EPPO.

Srbija Danas/Index.hr

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.