Policija tereti Lakića za ubistvo Ćehe

Izvor: IstocnoSarajevo.net, 25.Sep.2010, 13:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policija tereti Lakića za ubistvo Ćehe

Centar javne bezbjednosti Istočno Sarajevo je početkom 2008. godine protiv Milenka Lakića iz Bijeljine podnio izvještaj o počinjenom krivičnom djelu ubistva Mladene Ćehe i Marijane Kovačević na Jahorini u julu 2007. godine, ali taj izvještaj nije bio dovoljan Okružnom tužilaštvu Istočno Sarajevo za podizanje optužnice, saznaje banjalučki "Glas Srpske".
Lakić je na osnovu operativnih saznanja policije da je sigurni izvršilac tog ubistva odmah priveden i ispitan na poligrafu, >> Pročitaj celu vest na sajtu IstocnoSarajevo.net << na kojem je pozitivno reagovao na pitanje da li je ubio Ćehu i Kovačevićevu.

Na osnovu poligrafskog nalaza i operativnih saznanja policija je Tužilaštvu podnijela protiv njega izvještaj o počinjenom krivičnom djelu teškog ubistva.

"Nažalost, nismo imali materijalne dokaze koji bi mogli da dovedu Lakića u vezu sa tim ubistvom, jer su svi dokazi, kao i automobil iz kojeg je ubistvo izvršeno, pronađeni nedaleko od mjesta zločina zapaljeni. Upravo zbog toga optužnica još nije podignuta", rekao je "Glasu Srpske" visoki policijski izvor.

Lakić je uhapšen u Bijeljini u četvrtak, 23. septembra, a dovodi se u vezu sa kriminalnom grupom Zijada Turkovića, čiji su članovi pohapšeni zbog sumnje da su počinili monstruozna ubistva Vernera Ajdarija, Marija Tolića, Mithata Mekića i njegove trudne djevojke Marije Salas-Kortez.

Turkovićeva grupa dovodi se u vezu i sa likvidacijom Emira Hadžića iz Mostara i pljačkom 2,5 miliona KM iz Kargo centra sarajevskog aerodroma. Lakić je osumnjičen za učešće u ubistvu Mekića i Salas-Kortezove, kojoj je prije ubistva izrezana beba iz stomaka.
Portparol Tužilaštva BiH Boris Grubešić potvrdio je da je Lakić predat Tužilaštvu. Osim Turkovića, Stjepanovića i Lakića uhapšen je i Suad Glavinić, koji je zatim pušten. Sud je konstatovao da niko ne može biti ponovo suđen za djelo za koje je već bio suđen i za koje je donesena pravosnažna oslobađajuća presuda.
 
Izvor:RTV IS

Nastavak na IstocnoSarajevo.net...






Povezane vesti

Policija tereti Lakića za ubistvo Mladena Ćehe

Izvor: RSplaneta.com, 25.Sep.2010

Centar javne bezbjednosti Istočno Sarajevo protiv Milenka Lakića iz Bijeljine podnio je početkom 2008. godine izvještaj o počinjenom krivičnom dijelu ubistva Mladene Ćehe i Marijane Kovačević na Jahorini u julu 2007. godine, ali taj izvještaj nije bio dovoljan Okružnom tužilaštvu Istočno...

Nastavak na RSplaneta.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta IstocnoSarajevo.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta IstocnoSarajevo.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.