Policija sprečila radnike IMR da blokiraju prugu

Izvor: NTV.rs, 27.Maj.2015, 10:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policija sprečila radnike IMR da blokiraju prugu

BEOGRAD – Radnici IMR blokirali su danas put i tramvajske šine ispred glavne kapije svog preduzeća u Rakovici ne prihvatajući stečaj te firme, dok ih je policija sprečila da blokiraju međunarodnu prugu Beograd-Bar.
Kako je Tanjugu rekao predsednik sindikata ASNS u tom preduzeću Prvoslav Brkić radnici zahtevaju da ih država zaštiti jer, kako je rekao, fabrika IMR ima proizvodni program za tržište kao i strateškog partnera „URSUS“ s kojima imaju ugovor da do kraja godine >> Pročitaj celu vest na sajtu NTV.rs << izvezu 2.000 motora.
„Nama se stalno pominje stečaj. Već smo jednom bili u stečaju i to ne prihvatamo. Hoćemo i moramo da se izborimo za svoja radna mesta“, rekao je Brkić.
Prema njegovim rečima, predstavnici radnika imali su juče sastanak u Vladi Srbije gde su ponovili svoje zahteve i poručili da se do petka nađe mogućnost da IMR ne ode u stečaj.
Kako je rekao Brkić, radnici će blokirati put do 12 sati, a ukoliko ne budu shvaćeni ozbiljno, od sutra će radikalizovati protest, dovesti porodice i izaći na prugu.
Tanjug 27 Maj 2015 10:06
Foto Tanjug, Z. Žestić

Nastavak na NTV.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Policija sprečila radnike IMR da blokiraju prugu

Izvor: Politika, 27.Maj.2015

BEOGRAD – Radnici IMR blokirali su danas put i tramvajske šine ispred glavne kapije svog preduzeća u Rakovici ne prihvatajući stečaj te firme, dok ih je policija sprečila da blokiraju međunarodnu prugu Beograd-Bar...Kako je Tanjugu rekao predsednik sindikata ASNS u tom preduzeću Prvoslav Brkić...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.