Izvor: Blic, 04.Jan.2008, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policija odvela Britni Spirs u bolnicu

Sud u Los Anđelesu oduzeo je, do daljnjeg, pop zvezdi Britni Spirs pravo da posećuje svoju decu nad kojom njen bivši suprug Kevin Federlajn ima privremeno starateljstvo, javile su svetske agencije.

Sud je u petak uveče takvu presudu doneo dan nakon što je policija intervenisala u domu Britni Spirs zato što je ona odbila da decu, koja su bila kod nje u poseti, vrati bivšem suprugu Kevinu Federlajnu. Nakon višečasovne drame Britni je nekoliko sati iza ponoći, odvedena u >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << bolnicu „Sedars Sinaj" u Los Anđelesu. Uz prisustvo velikog broja policajaca, dvoje vatrogasnih kola i jednog policijskog helikoptera, pevačica je na nosilima izneta iz svoje kuće na Beverli Hilsu i ambulantnim kolima prebačena u bolnicu, gde će biti zadržana naredna tri dana na posmatranju.

Sve je podsećalo na nemile scene borbe za starateljstvo iz filma „Kramer protiv Kramera", a drama je počela u četvrtak uveče, malo pre sedam sati. Naime, Britni je odbila da se povinuje sudskoj naredbi i nije dozvolila sudskom izvršitelju da uđe u njenu kuću na Beverli Hilsu, kako bi njeni sinovi Džejden Džejms (1,5) i Šon Presli (2,5) bili vraćeni ocu. Telohranitelji Kevina Federlajna pristigli su sat kasnije kako bi odveli decu, jer je njihovo vreme posete majci isteklo, ali Britni ni njih nije pustila da uđu. Nedugo zatim ispred kuće pojavio se i Federlajn u pratnji advokata, ali nisu uspeli da odvrate Spirsovu od namere da zadrži sinove.

Ubrzo je pozvana policija, a slučaj je prijavljen kao porodična rasprava oko starateljstava. Kako se navodi u zvaničnom saopštenju policije, utvrđeno je da je bivša velika zvezda bila u obavezi da svoje sinove preda bivšem suprugu još juče popodne. Brojni novinari koji su ispratili ceo događaj naročito su bili zabrinuti za zdravlje njene dece, pošto je primećeno da su oba dečaka odvezena u pravcu bolnice automobilom koji je pratio ambulantna kola. Predstavnik policije Los Anđelesa Džejson Li objasnio je okupljenim predstavnicima medija da su deca dobro i da nisu povređena. Kako je Li ispričao, sa Spirsovom su u bolnicu stigli i njen otac Džejmi Spirs, bivši suprug i oba sina, kojima nije ukazivana medicinska pomoć.

Policija veruje da je Spirsova bila pod uticajem nepoznate supstance kada je odbila da preda decu. Britni je odvedena u bolnicu „Sedars Sinaj" u Los Anđelesu gde će narednih dana na psihijatriji testovima biti utvrđeno da li je bila pod uticajem droge ili alkohola. U slučaju da testovi pokažu prisustvo nedozvoljenih supstanci u njenoj krvi, bivša pop princeza će biti uhapšena i optužena za kršenje odredbe o strateljstvu i izazivanje nasilja u porodici. Da njena nevolja bude još veća, pre samo dva dana Britnini advokati su izjavili da ne žele više da je zastupaju pravdajući svoju odluku činjenicom da se ona ne pojavljuje na većini saslušanja pred sudijom porodičnog suda. Inače, ranije tog dana Britni se na zakazanom saslušanju na sudu pojavila sa 90 minuta zakašnjenja i kratko se zadržala kod sudije.

Drama iz sata u sat

19.00 - Britni je odbila da predstavniku suda preda sinove Džejdena Džejmsa i Šona Prestona

20.00 - Telohranitelji njenog bivšeg supruga dolaze da preuzmu decu, ali ih Britni ne pušta da uđu. Stiže i bivši muž Kevin Federlajn sa advokatom i pozivaju policiju

20.10 - Policija dolazi pred kuću Britni Spirs

21.00 - 23.00 - Dok traje ubeđivanje sa pomahnitalom pevačicom, ispred njenog doma stižu dodatne patrole policije, kola hitne pomoći, dva vatrogasna vozila, a primećen je i policijski helikopter

23.00 - Deca su napokon predata Kevinu Federlajnu, a policija Britnino čudno ponašanje pripisuje korišćenju nedozvoljenih supstanci

02.29 - Britni je dovezena u bolnicu „Sedars Sinaj" u Los Anđelesu, a jedan od brojnih paparaca snimio je bizarnu fotografiju pevačice koja se smeši dok je iznose iz ambulantnih kola

Dva braka i dva razvoda

Posle veze sa Džastinom Timberlejkom, Britni Spirs u januaru 2004. godine udala se za Džejsona Alena Aleksandera, druga iz detinjstva. Venčali su se u jednoj od brojnih kapela u Las Vegasu, a razveli se nakon samo pedeset i pet sati braka. Nije prošlo ni punih šest meseci a Britni se nakon tri meseca poznanstva, verila za repera i igrača Kevina Federlajna. Ceremonija venčanja održana je 18. septembra 2004. u studiju „Siti" u Kalifoniji. Posle nešto manje od godinu dana braka, 14. septembra 2005. Britni je u Kaliforniji rodila prvo dete, dečaka Šona Prestona. U maju 2006. pop diva je priznala da je ponovo trudna. U tom periodu, američki tabloidi su počeli da pišu o sve češćim svađama između Kevina i Britni. Drugo dete, dečaka Džejdana Džejmsa, Spirsova je rodila samo dva dana pre prvog Šonovog rođendana, 12. septembra. Mesec dana kasnije, 7. novembra, Britni je podnela zahtev za razvod braka. Iako je bio iznenađen zahtevom supruge, Kevin je potpisao papire za razvod a parnica je konačno završena 30. jula ove godine. M. Č.

Svi skandali - od poljupca sa Madonom do brijanja glave

Septembar 2003. Tada zvezda u usponu, Britni je šokirala publiku na dodeli američkih MTV nagrada kada se na sceni poljubila sa Madonom dok su izvodile pesmu „Like a Virgin".

Januar 2004. Pevačica se naprasno udaje za druga iz detinjstva Džejsona Alena Aleksandera tokom burnog vikenda u Las Vegasu, brak je potrajao svega 55 sati.

Septembar 2004. Pop princeza udaje se za svog plesača i koreografa Kevina Federlajna.

Novembar 2006. Posle samo dve godine braka Britni je podnela zahtev za razvod zbog „nepremostivih razlika" a Federlajn najavio borbu za starateljstvo nad sinovima.

Decembar 2006. Celokupna američka javnost bila je zgrožena kada je Brit papracima pokazala obrijano međunožje u trenutku dok je sa drugaricom i proverenim skandal majstorom Paris Hilton izlazila iz auta.

Januar 2007. Na dočeku Nove godine u jednom klubu u Las Vegasu obeznanjenu pevačicu su telohranitelji izneli na rukama nakon što se onesvestila usled previše koktela.

Februar 2007. U napadu histerije Spirsova je obrijala glavu u jednom frizerskom salonu u Los Anđelesu. Krajem meseca zabeležen je i neuspeli odlazak na rehabilitaciju u klinici za bolesti zavisnosti u Malibuu odakle je pobegla.

Septembar 2007. Njen dugoočekivani povratnički nastup na dodeli MTV nagrada bio je potpuni debakl. U istom periodu Britni se našla na optuženičkoj klupi jer je mesec dana ranije izazvala saobraćajnu nesreću.

Oktobar 2007. Problematična zvezda izgubila je starateljstvo nad sinovima, koji su povereni njenom bivšem mužu, a pevačici su omogućene samo ograničene posete.

Decembar 2007. Štampa se dokopala još prljavog veša porodice Spirs kada je otkriveno da je njena sestra Džejmi Lin u drugom stanju.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.