Policija na tragu noćnih kopača

Izvor: Politika, 22.Feb.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policija na tragu "noćnih kopača"

Pretpostavka: vradžbine protiv impotencije, neplodnosti ili skidanje crne magije

Gornji Milanovac – Ko je i šta li je iskopao ili zakopao u seoskim grobljima u Leušićima ("Politika", 20. februar) i Družetićima, još je tajna. Policijski inspektor je, prekjuče, izišao na lice mesta i, kako doznajemo, utvrdio da su obe posete nepoznatih obavljene iste noći pre dvadesetak dana. Najpre uveče, na leušićkom groblju, a potom, 18 kilometara dalje, u selu Družetići, >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << posle ponoći. Oba sela su kraj magistralnog puta Gornji Milanovac – Požega.

Naš izvor kaže da se, zahvaljujući automobilu koji je bio parkiran pored groblja u Družetićima, a očevici ga opisali, krug sužava oko mogućih "noćnih kopača". Policija će, kad stvar privede kraju, dalju istragu prepustiti istražnom sudiji Milisavu Cvetkoviću. Cvetković je već razgovarao sa policajcima i čeka njihov papir pa će, verovatno, naložiti iskopavanja na dva groblja.

– Sudeći po svežoj zemlji, kopano je plitko, a u Družetićima na površini od 40 puta 40 santimetara. Gotovo je isključeno da je neko, tokom noći, tajno sahranjivan. Naša pretpostavka je da je reč o vradžbinama. Recimo, nekom je vračara spremila "smotuljak" kako bi se izlečio od impotencije ili neplodnosti i naložila mu da to, uz propisani ritual, zakopa na nekom groblju. Možda je reč i o skidanju "čini" ili crne magije koja, veruje se, ima moć da donosi bolest u kuću ili da čoveku ne donosi rezultate ma koliko se u poslu trudio – pretpostavlja sudija Cvetković.

Naravno, i to je moguće, svačim se ljudi bave. Tek će iskopavanje, pod nadzorom sudije, koje će uslediti narednih dana odgonetnuti tajnu. A možda će biti dovoljno i saslušavanje "kopača", čije se privođenje uskoro očekuje.

B. Lomović

[objavljeno: 22.02.2007.]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.