Policija istražuje napad na profesorku

Izvor: RTS, 22.Dec.2010, 17:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policija istražuje napad na profesorku

Intenzivno se radi na rasvetljavanju napada na profesorku XII beogradske gimnazije, poručuju iz policije. Forum gimnazija najavljuje protest. Napadnuta profesorka se oporavlja.

Policija intenzivno radi na rasvetljavanju napada na profesorku Dvanaeste beogradske gimnazije Vilmu Grebenarović, koja je pre dva dana pretučena ispred te škole, rečno je Tanjugu u MUP-u Srbije.

Forum beogradskih gimnazija najavio je za ponedeljak, 27. decembar, protest i privremeni >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << prekid saobraćaja u Ulici Vojvode Stepe, gde je zgrada Dvanaeste beogradske gimnazije, kako bi skrenuo pažnju da takvi slučajevi dovode do besmisla u procesu obrazovanja, navodi se u saopštenju Foruma.

Aktuelni Zakon o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja učenicima daje prevelika prava, a profesorima ih sužava, tako da učenik sada može napraviti koliko hoće izostanaka, a da ima ocenu pet iz vladanja, da za svaku sitnicu može da se obraća Ministarstvu prosvete, da svaku ocenu može oboriti žalbom i da (zbog komplikovane i jako nerazumljive procedure) ne može biti isključen iz škole, navodi se u saopštenju.

Kako je Tanjugu rekla direktorka Dvanaeste beogradske gimnazije Svetlana Miljenović, pretučena profesorka geografije oporavlja se kod kuće.

Profesorka Vilma Grebenarović napadnuta je u ponedeljak uveče ispred gimnazije i zadobila je povredu glave i iščašenje ramena, zbog čega je gotovo čitavu noć provela u Urgentnom centru.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.