Policija blokirala Nemanjinu

Izvor: RTS, 26.Dec.2011, 13:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policija blokirala Nemanjinu

Članovi Nezavisnog sindikata policije okupili su se ispred Vlade, tražeći poboljšanje materijalnog položaja i uslova rada policajaca. Nemanjina ulica zatvorena za saobraćaj. Očekuje se da predstavnike policije primi neko iz Vlade Srbije.

Oko 1.500 policajaca okupilo se na protestu ispred Vlade Srbije u Beogradu, a Nemanjina ulica u kojoj se nalazi zgrada Vlade zatvorena je za saobraćaj. Deo policajaca otišao je i do predsedništva Srbije. Predstavnike policije trebalo >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << bi da primi neko iz Vlade Srbije, javlja reporter RTS-a.

Na početku protesta, policajci su minutom ćutanja odali poštu kolegama koji su poginuli prilikom izvršenja službenih zadataka.

Nezavisni sindikat policije (NSP) traži poboljšanje materijalnog položaja zaposlenih u MUP-u, poboljšanje uslova rada policajaca, kao i da svim zaposlenima u MUP-u bude isplaćeno dodatnih 10.000 dinara.

"Ne tražimo ništa drugo nego da budemo bolje plaćeni", rekao je predsednik Štrajkačkog odbora NSP Dejan Đukić. Član predsedništva tog sindikata Blažo Marković poručuje da bi plate morale da budu više.

"Komunalni policajac ima 46.000 dinara platu, zatvorski čuvar 45.000 dinara, a policajac 30.000 dinara. Mi hoćemo samo malo da im se pridružimo, a ne da ih prestignemo. Znamo i da kafe kuvarica u NIS-u ima veću platu od policajca, jer prima 35.000 dinara", rekao je Marković.

Marković, kako kaže, veruje da će "na kraju predsednik Srbije Boris Tadić intervenisati i doneti 10.000 dinara svim zaposlenima u MUP-u".

Predstavnici NSP traže da ih primi premijer Mirko Cvetković jer sa ministrom policije Ivicom Dačićem, kako tvrde, nisu postigli dogovor.

"Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da nema para za ispunjenje zahteva, ali mi mislimo da država ima sredstava da reši ovaj problem", rekao je Blažo Marković.

Ministar Ivica Dačić pozvao je predstavnike Nezavisnog sindikata policije da prekinu štrajk, jer je postignut maksimum u ispunjavanju njihovih zahteva. "Mi više nemamo gde, ovo je najviše što smo mogli da ostvarimo u ovom trenutku", rekao je Dačić novinarima u bazi Protivterorističke jedinice.

Prema njegovim rečima, ne može se brzo popraviti položaj policije posle dugog niza godina "stalnog sunovrata budžeta".

"Pred nama je zadatak da u narednim godinama ono što smo uspeli sistemski da rešimo pretočimo u jedan viši nivo plate, koji će moći da zadovolji potrebe i koji će odgovarati policijskom poslu", rekao je ministar policije.

Dačić je rekao da su u ovom trenutku postavljene osnove, odnosno da je izmenjen Zakon o policiji i da će od 1. januara početi da se primenjuje Posebni kolektivni ugovor. Ministar je rekao da će sledeće godine biti izdvojeno više sredstava za potrebe MUP-a.

Nezavisni sindikat policije štrajkuje od 12. decembra uz poštovanje minimuma procesa rada.
Pogledaj vesti o: Štrajk policije,   Štrajk

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Policija blokirala Nemanjinu

Izvor: medio.rs, 26.Dec.2011

Oko 1.500 policajaca okupilo se danas na protestu ispred Vlade Srbije u Beogradu. Nemanjina ulica u kojoj ze nalazi zgrada vlade zatvorena je za saobraćaj.

Nastavak na medio.rs...

Policija ispred Vlade

Izvor: RTV Pink, 26.Dec.2011

. . . Članovi Nezavisnog sindikata policije okupili su se danas ispred Vlade Srbije zahtevajući poboljšanje materijalnog položaja svih radnika MUP-a i policije. .

Nastavak na RTV Pink...

Policajci blokirali Nemanjinu i Kneza Miloša

Izvor: Večernje novosti, 26.Dec.2011

Deo članova Nezavisnog sindikata policije, čiji članovi su pre podne sat i po protestovali ispred Vlade Srbije, blokirao je saobraćaj na raskrsnici Nemanjine i Kneza Miloša

Nastavak na Večernje novosti...

Premijer nema vremena za zastupnike 1.500 policajaca

Izvor: Danas, 26.Dec.2011

Članovi Nezavisnog sindikata policije (NSP) juče su protestovali ispred zgrade Vlade Srbije, zahtevajući povećanje plate od 10.000 dinara za zaposlene u MUP-u Srbije. Oko 1.500 pripadnika policije od 12 sati drže u blokadi Nemanjinu ulicu, a u gradu je zabeležena velika gužva zbog blokade jedne...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.