Policija biber sprejom rasterala demonstrante u Melburnu

Izvor: Beta, 18.Sep.2021, 11:30

Policija biber sprejom rasterala demonstrante u Melburnu

Policija je danas u Melburnu biber sprejom rasterala demonstrante koji su protestovali protiv stogih mera zatvaranja. Demonstranti su se sukobili sa policijom a nekoliko je uhapšeno.Oko 1.000 demonstranata okupilo se u Ričmondu, pregradju Melburna kako bi osudili vladinu politiku karantina.Policija je prethodno pokušala da zatvori kompletan javni prevoz u centralnoj poslovnoj četvrti Melburna, kako bi sprečila ljude da dodju na demonstacije, ali su organizatori promenili lokaciju.Oko 2.000 policajaca je bilo je rasporedjeno na kontrolnim punktovima i barikadama, i patroliralo gradom u pokušaju da spreče održavanje protesta.Šesto zatvaranje Melburna na snazi je od 5. avgusta. U glavnom gradu savezne države Viktorija danas je prijavljeno 535 novih infekcija i jedan smrtni slučaj od kovida-19 u poslednja 24 sata.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Na protestima u Melburnu uhapšeno više od 250 demonstranata

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 18.Sep.2021

Australska policija uhapsila je 235 ljudi u Melburnu i 32 u Sidneju u subotu 18. septembra, na nedopuštenim skupovima protiv karantene i mjera uvedenih zbog pandemije korona virusa, dok je nekoliko policajaca povrijeđeno u sukobu s demonstrantima. Policija savezne države Viktorije rekla je da šest...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.