Policija: Uzrok požara neispravne instalacije

Izvor: S media, 02.Apr.2012, 18:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policija: Uzrok požara neispravne instalacije

Novosadska policija je saopštila da su požar u diskoteci "Kontrast", u kojoj je poginulo šest osoba, izazvale neispravne električne instalacije.

Kako se navodi, ekipa veštaka Nacionalnog kriminalističko-tehničkog centra MUP-a Srbije utvrdila je da je požar, koji je u diskoteci izbio 1. aprila oko 2.00, prouzrokovan neispravnim električnim instalacijama ispod drvene bine.

Dačić: Svi lokali koji ne ispunjavaju standarde biće zatvoreni
>> Pročitaj celu vest na sajtu S media <<
Brat je pokušavao da izađe, ali su vrata toaleta bila blokirana (VIDEO)

Novi Sad: Tuga i neverica u porodicama poginulih

Zbog osnovane sumnje da nisu sproveli zakonske mere zaštite od požara i da su time počinili teško delo protiv opšte sigurnosti, policija je juče uhapsila vlasnika diskoteke Alojza G. (68) i zakupce Slavišu S. (46) i Dejana R. (36).

Njima je odredjeno policijsko zadržavanje u trajanju do 48 sati, a prema najavama iz Višeg suda u Novom Sadu oni će sutra biti sprovedeni istražnom sudiji koji će doneti odluku o eventualnom otvaranju istražnog postupka.

U požaru su poginuli Marina Aničić (25) iz Čuruga, državljanin BiH sa prebivalištem u Novom Sadu Zoran Ignjatović (28), Marko Pavlović (29) iz Kragujevca i Renato Vuković (21) iz Kikinde.

Poginula je i najmladja doktorantkinja hemije na Prirodno-matematičkom fakultetu u Novom Sadu Milena Dalmacija (26) iz Futoga, kao i novinarka Radio-televizije Delta iz Novog Sada Tamara Miladinović (25).

U požaru su lakše povredjeni Vesna Ignjatović (29), Nevena Grbić (26), Maja Blagojević (24) i Siniša Radojević.

Zbog pogibije šestoro mladih ljudi u Novom Sadu je danas počela trodnevna žalost.

(Beta)

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uzrok požara neispravne instalacije

Izvor: Beta, 02.Apr.2012

NOVI SAD, 2. aprila 2012. (Beta) - Požar u diskoteci "Kontrast", u kojoj je poginulo šest osoba, izazvale su neispravne električne instalacije, saopštila je u ponedeljak novosadska policija...Kako se.

Nastavak na Beta...

Potvrđeno: Kablovi uzrok požara u Kontrastu

Izvor: Radio 021, 02.Apr.2012

Forenzičkom obradom diskoteke "Kontrast", ekipa veštaka Nacionalnog kriminalističko-tehničkog centra MUP-a Srbije, utvrdila je da je požar prouzrokovan neispravnim električnim instalacijama ispod drvene bine.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.