Policija Hongkonga silom ispraznila železničku stanicu posle protesta

Izvor: Beta, 27.Jul.2019, 21:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policija Hongkonga silom ispraznila železničku stanicu posle protesta

Policija Hongkonga silom je večeras ispraznila železničku stanicu u mestu Juen Long gde su se neki učesnici protesta sklonili i potom odbili da se razidju.Kasno večeras po lokalnom vremenu, policajci su mašući palicama iznenada upali na stanicu, gde se nekoliko stotina demonstranata sklonilo bežeći od suzavca posle zabranjenog protestnog marša u tom mestu održanog ranije tokom dana.Neki policajci su tukli palicama demonstrante koji su vrištali i bežali, dok su drugi pozivali kolege da sačekaju s upotrebom nasilja. Po podu železničke stanice je bilo krvi.Današnji protest policija nije odobrila, a održan je u Juen Longu, gde su mafijaši prošlog vikenda prebili desetine ljudi, u očiglednom napadu na demonstrante koji su se vraćali s protesta u Hongkongu.Organizatori današnjih demonstracija naveli su da je 288.000 ljudi učestvovalo u maršu, održanom u znak protesta zbog nedavnog policijskog postupanja prema demonstrantima i zbog tog napada mafijaša 21. jula.Policija je odbila da izda dozvolu za današnju povorku, navodeći visoki bezbednosni rizik, odnosno mogućnost sukoba gradjana Hongkonga s lokalnim stanovništvom u Juen Longu, u kojem živi više od pola miliona ljudi.Manje od tri sata posle polaska povorke, policija je demonstrante napala suzavcem, dok je u isto vreme Vlada Hongkonga najavila da će policija preduzeti akciju, te demonstranti ...

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Policija Hongkonga silom ispraznila železničku stanicu posle protesta

Izvor: Danas, 27.Jul.2019

Policija Hongkonga silom je večeras ispraznila železničku stanicu u mestu Juen Long gde su se neki učesnici protesta sklonili i potom odbili da se raziđu. Članak Policija Hongkonga silom ispraznila železničku stanicu posle protesta se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.