Policajci u Strazburu dobili spor protiv Srbije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Nov.2010, 15:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policajci u Strazburu dobili spor protiv Srbije

STRAZBUR -

Evropski sud za ljudska prava u Strazburu presudio je da Srbija treba da plati odštetu od po 3.000 evra tridesetorici policajaca sa Kosova i Metohije koji su je tužili zbog neisplaćenih duplih zarada, objavljeno je u novom Službenom glasniku.

Osim tog novca, država policajcima koji nisu dobijali duple dohotke i pored odluke Vlade Srbije, treba da plati po 255 evra za sudske troškove, kao i kamatu na te iznose po stopi koja je jednaka najnižoj kamatnoj stopi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Evropske centrale banke uz dodatak od tri procentna poena.

Policajci su tražili da im država Srbija isplati po 10.000 evra, a sud je odluku o tom slučaju doneo 5. oktobra.

Oštećeni su se žalili da su im tužbe odbijene pred Okružnim sudom u Beogradu, iako je isti sud po tužbama više od 70 drugih oštećenih presudio u korist tužilaca.

Policajce je pred sudom u Strazburu zastupao beogradski advokat Nemanja Vukotić.

Vlada Srbije je 24. januara 2000. godine, odnosno 17. jula 2003. godine usvojila dve odluke na osnovu kojih bi, između ostalog, svim njenim zaposlenima koji žive i rade na Kosovu trebalo da budu isplaćene dvostruke plate.

U 2008. godini vlada je odlučila da kosovski dodatak bude prepolovljen, ali je Ustavni sud tokom leta 2010. ocenio da je kosovski dodatak neustavan.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Policajci dobili odštetu

Izvor: B92, 11.Nov.2010

Beograd -- Evropski sud za ljudska prava u Strazburu odredio je da Srbija treba da plati po 3000 evra policajcima sa Kosova za neisplaćene duple zarade... Sud je presudio je da Srbija treba da plati odštetu tridesetorici policajaca sa Kosova zbog neisplaćenih duplih zarada, objavljeno je u Službenom...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.