Policajci tukli nenaoružanog muškarca

Izvor: B92, 28.Sep.2018, 18:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policajci tukli nenaoružanog muškarca

Berlinska policija se suočava sa optužbama za prekomernu upotrebu sile prilikom pokušaja hapšenja.

Na društvenim mrežama pojavili snimci kako policajci tuku muškarca koji je navodno ukrao bicikl.

Na snimku se vidi kako više policijskih službenika obara jednog muškarca na ulicu koji se tome snažno opire i kako ga jedan policajac udara pesnicom. Drugi policajac mu u tome pomaže.

Za to vreme policajce su okružili prolaznici koji su ih psovali i gađali >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << raznim predmetima. Neki policajci su se zaštitili plastičnim štitnicima i zapretili biber sprejem kako bi građane držali na distanci.

Video snimak počinje kada muškarac već leži oboren na zemljii i ne prikazuje šta je prethodnilo incidentu koji se dogodio u četvrtak posle podne.

"Iako nije potvrđena autentičnost snimka pokrenuli smo postupak zbog sumnje u nanošenje telesnih povreda" rekla je portparolka policije i dodala da je istragu preuzela kriminalistička policija, prenosi "Berliner cajtung".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.