Policajci pretukli četvoricu gostiju

Izvor: Blic, 22.Maj.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policajci pretukli četvoricu gostiju

VRANJE - Vranjski policajci Igor Ivković i Boban Petrunović, sa još nekoliko svojih prijatelja, preksinoć su brutalno pretukli četvoricu vranjskih mladića u lokalnom kafiću „Kontakt". Lakše povrede su dobili Ivan Vučković (21), Miroslav Antić (24) i Goran Trenčić (26), dok je Aleksandar Vučković (23) završio na hirurgiji. Policajci Ivković i Petrunović nisu bili na dužnosti.

Oštećeni mladići i njihov drug Zvezdan Jovčić (25), koji je pokušao da im pomogne >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i zbog toga s leđa dobio snažan udarac, juče su na pres konferenciji kazali da su vinovnici incidenta bili policajci Živković i Petrunović, za koje tvrde da su bili pijani.

- Oko 1.45 sati prišao sam šanku i od konobara zatražio piće. Blizu šanka nalazili su se vidno pijani Petrunović i Živković sa još nekoliko njihovih poznanika. Kada sam zatražio piće, Petrunović je počeo da me vređa i kada je na mene bacio kašičicu od kafe, počeo je da me sa Živkovićem udara rukama i nogama. Ni to Petrunoviću nije bilo dovoljno, već mi je u oko naprskao suzavac sprej. Počeo sam da gubim svest i samo sam osetio udarce flašama, stolicama. Kada smo izašli ispred kafića, policajci i njihovi poznanici nastavili su da nas biju - kaže Goran Trenčić.

Loše je prošao i Miroslav Antić, koji je svojim telom pokušao da zaštiti pretučenog Trenčića. Ubrzo su u kafić ušli braća Vučković i Jovčić i pokušali da od batinanja spasu Antića i Trenčića. Neviđena makljaža trajala je dvadesetak minuta, a ubrzo je stigla i interventna patrola.

- Kada su pripadnici interventne patrole stavili lisice Ivanu i Aleksandru Vučkoviću, policajci Živković i Petrunović tukli su ih onako vezane. Negodovali su i gosti kafića, koji su osudili osiono ponašanje policajaca koji nisu bili na dužnosti. Od interventne patrole tražili smo da policajci Živković i Petrunović budu podvrgnuti alko-testu, ali to nije učinjeno. U policiji smo proveli nekoliko časova i prema nama su bili korektni - rekao je Antić.

Zbog teških telesnih povreda na hirurškom odeljenju vranjske bolnice nalazi se Aleksandar Vučković, koji je ogorčen postupkom policajaca.

- Osim policajaca, zverski su me tukla još četvorica njihovih drugova. Nisu imali milosti: udarali su me rukama, nogama, flašama, stolicama. Polomljen mi je zub, zadobio sam frakturu lobanje i osećam bolove po celom telu, a imam i vrtoglavicu. Sramota je da ovakvi ljudi rade i brukaju policiju jer zaista nije bilo povoda i razloga da nas biju - kaže Aleksandar Vučković. Oštećeni mladići rekli su da će protiv policajaca i njihovih pomagača da podnesu krivične prijave.

I vlasnik kafića „Kontakt" Goran Tasić ogorčen je ponašanjem pomenutih policajaca.

- Zbog ugrožavanja poslovanja i materijalne štete tražiću od vinovnika odštetu od 10 miliona dinara - naglašava Tasić.

U saopštenju vranjske policijske uprave navodi se da je nakon kraće verbalne rasprave Goran Trenčić udario policijskog službenika Bobana Petrunovića, koji se u kafiću nalazio kao gost. Navodi se i to da su se Goranu Trenčiću pridružili braća Vučković, Antić i Jovčić. Prema policijskom saopštenju, Igor Živković je pokušao da razdvoji učesnike u tuči.

„Međutim, pomenuta lica su i njega napala i nanela mu teške telesne povrede, dok je Petrunović zadobio lakše telesne povrede. Zbog učestvovanja u grupnoj tuči podnet je zahtev za pokretanje prekršajnog postupka protiv policajca Bobana Petrunovića. Braća Vučković, Trenčić i Jovčić poznati su policiji kao izvršioci krivičnih dela i višestruki povratnici u vršenju prekršaja u oblasti Zakona o javnom redu i miru", stoji u saopštenju policije.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.