Policajci dozvolili maloletnoj devojci da vozi maricu

Izvor: N1 televizija, 07.Avg.2018, 17:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policajci dozvolili maloletnoj devojci da vozi "maricu"

Tri slovenačka policajca suspendovana su jer su maloletnu prijateljicu najmlađeg od njih u kasnim noćnim satima "provozali" u policijskom kombiju, pri čemu su joj dopustili da vozi "maricu" iako nema vozački ispit, a svi su zajedno pili alkohol, objavili su mediji, a potvrdila i policijska uprava Kranj, na čijem se području incident i dogodio

Tridesettrogodišnji policajac i njegov pet godina mlađi kolega, kao i 20-godišnji policijski pripravnik na čiju su >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << ideju prošle nedelje pozvali njegovu maloletnu prijateljicu već su u disciplinskom postupku, a budu li uz to optuženi i osuđeni za "nesavesno" ponašanje tokom dužnosti mogli bi biti kažnjeni sa tri  godine zatvora ili novčanom kaznom, objavili su POP-TV i Slovenski radio.

U policiji tvrde da suspenzijom mladih policajaca žele da javnosti daju na znanje da je neodgovorno ponašanje policajaca na dužnosti nedopustivo, a onima koji su još u procesu dvogodišnjeg obrazovanja za tu službu na ljubljanskoj policijskoj akademiji, da se takvi prekršaji i zanemarivanje dužnosti neće tolerisati, te da nije slučajno što tokom školovanja imaju čak 300 nastavnih sati etike i lekcija o ljudskim pravima, prenose slovenski mediji.

Policijska stanica Kranj potvrdila je da se radi o policajcima koji deluju na njihovom području i da su u suspenziji zbog disciplinskog prekršaja, a preti im i otkaz i mogućnost krivične prijave.

Kako navode mediji, za icident s maloletnom devojkom koja je policijskim vozilom upravljala na autoputu, nakon što je celo "društvo" konzumiralo alkohol, saznalo se tako što je ona celi događaj snimala telefonom i objavila na društvenim mrežama.

To je primetio jedan policajac koji radi u unutrašnjoj kontroli policije, koji je zatražio da se slučaj ispita.

Nakon toga, devojka je pozvana na informativni razgovor u policiju, gde je sve priznala, navode mediji.
Pogledaj vesti o: Polaganje vozačkog ispita,   Incident

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SKANDAL: Policajci sa maloletnicom pili alkohol pa joj dali da vozi "maricu" (VIDEO)

Izvor: Večernje novosti, 07.Avg.2018

Trojica policajca suspendovana su jer se otkrilo da su maloletnoj drugarici jednog od njih dopustili da vozi policijsku "maricu" iako nema vozački ispit Trojica policajca iz Slovenije suspendovana su jer se otkrilo da su maloletnoj drugarici jednog od njih dopustili da vozi policijsku...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.