Polemika Gojković i Jerkov o nestalim bebama

Izvor: NoviMagazin.rs, 02.Okt.2018, 12:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Polemika Gojković i Jerkov o nestalim bebama

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković najavila je danas da će skupštinski Odbor za pravosuđe polovinom oktobra razmatrati zakon o nestalim bebama.

Gojković je to najavila, pošto je na početku sednice, u okviru postavljanja pitanja, poslanica Demokratske stranke Aleksandra Jerkov pitala kada će taj zakon biti usvojen i podsetila da je Savet Evrope obavezao Srbiju da to učini još pre četiri godine.

Gojković je rekla da je od predsednika odbora Petra Petrovića >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << dobila informaciju da je sa ministarkom pravde Nelom Kuburović dogovoreno da to bude polovinom oktobra.

Jerkov je rekla da Vlada nije u stanju da usvoji zakon o nestalim bebama i predloži ga skupštini podsećajući da je 2013. godine doneta prva presuda u korist žene koja je saznala da joj dete u porodilištu nije urmlo već da je ukradeno.

Ona je kazala i da je 22 puta u ovom sazivu podnela predlog tog zakona i da će to učiniti i 23. put i da ne vidi u čemu je problem i zašto skupština ne želi da usvoji taj zakon.

Jerkov je pitala Gojković i zašto ne "zazvoni" da poslanici glasaju i za taj zakon kao i za one koje predlaže Vlada, na šta joj je Gojković odgovorila da ona nikada nije zvonila poslanicima da bi oni glasali.

"A da li nekom odzvanja u glavi zaista ne znam", dodala je Gojković.

Ona je ocenila i da je pitanje Jerkov o zakonu politički obojeno i da joj nije cilj da se donese zakon kojim će biti zadovoljene kategorije građana na koje se materija odnosi.

"Velika razlika je između onih koji hoće da uberu po neki politički poen i onih koji žele da svi građani budu zadovoljni", ocenila je Gojković.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Polemika Gojković i Jerkov o nestalim bebama

Izvor: N1 televizija, 02.Okt.2018

Predsednica Skupštine Maja Gojković najavila je da će skupštinski Odbor za pravosuđe polovinom oktobra razmatrati zakon o nestalim bebama...Gojković je to najavila, pošto je na početku sednice, u okviru postavljanja pitanja, poslanica Demokratske stranke Aleksandra Jerkov pitala kada će taj...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.