Pokušavali da zaustave Vučića; završeni protesti u Tirani VIDEO

Izvor: B92, 20.Dec.2021, 17:47

Pokušavali da zaustave Vučića; završeni protesti u Tirani VIDEO

Tirana -- Protest ispred Vlade Albanije u Tirani protiv inicijative "Otvoreni Balkan" okončan je večeras.

Protest je organizovan uoči dolaska predsednika Srbije Aleksandra Vučića na sastanak inicijative za regionalnu saradnju "Otvoreni Balkan", koji se održava u ponedeljak i utorak u Tirani.

Učesnici protesta zapalili su zastavu Srbije istaknutu u znak dobrodošlice na ulici koja vodi do Vlade, praćeni burnim odobravanjem okupljenih, a jedan dečak je pao sa bandere >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pokusavajući da obori zastavu.

Poslednja informacija bila je da će se demonstranti podeliti u dve grupe i da će pokušati da preseku kolonu koja ide od aerodroma. Jedna grupa je protestovala ispred zgrade vlade u ovom gradu, a druga je trebalo da preseče put koloni od aerodroma u kojoj je predsednik Vučić.

Prema izvorima "Novosti", organizatori demonstracija su Sait Dolapi, bivši organizacioni sekretar tamošnje Demokratske stranke i Agron Kuličaj i Sali Lušaj, ljudi od najvećeg poverenja nekadašnjeg predsednika i premijera Salija Beriše. Dobro obavešteni sagovornici tvrde da je Beriša lično stupio u kontakt sa Ramušem Haradinajem kako bi na ovom protestu obezbedio prisustvo najmanje 100 osoba sa Kosova.

Za održavanje reda i mira u Tirani angažovane su jake policijske snage.

Podsećamo, albanski demonstranti su protiv predsednika Vučića protestovali i 2019. godine, kada je bio u poseti Tirani kako bi se sa Edijem Ramom dogovorio o inicijativi "Otvoreni Balkan".

Povodom protesta albanskih demonstranata u Tirani, koji negoduju zbog posete predsednika Srbije Aleksandra Vučića, američka ambasada u Albaniji pozvala je svoje državljane da izbegavaju delove grada pošto je situacija "nepredvidiva".

"Američkim državljanima se savetuje da izbegavaju bilo kakva velika okupljanja u gradu. Iako može biti mirno, situacija se može promeniti brzo i nepredvidivo", saopštili su iz ambasade SAD.

Nišani: Prekretnica za istroriju Albanije

Bivši predsednik Albanije Bujar Nišani rekao je da je danas kritičan trenutak i prekretnica za istoriju Albanije.

On je rekao da se u ovoj borbi bore krađa i izdaja.

Nišani je rekao da se hegemonija Srbije ne sme obnoviti.

Prema njegovim rečima, ova Vlada je radila samo za svoj džep i za neprijatelje Albanije.

"Ovaj vek jeste i biće vek Albanaca. Nikada nismo bili protiv saradnje. Ovo je antievropski projekat", rekao je on.

Termkoli: "Otvoreni Balkan je nož u leđa Kosovu"

Bivša poslanica LDK Melihate Termkoli rekla je da je "Otvoreni Balkan" nož u leđa Kosovu i svim Albancima.

Ona je rekla da će oni nastaviti da se suprotstavljaju ovom paktu svom snagom.

Prema njenim rečima, "Otvoreni Balkan" znači novu Jugoslaviju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

HITNO! Albanski ekstremisti pokušavaju da prepreče put Vučiću na putu do aerodroma

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Dec.2021

Albanski ekstremisti, uz obilatu pomoć političara sa Kosova, spremili su proteste protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji boravi u Tirani u okviru inicijative "Otvoreni Balkan". Oni su montirali i binu za demonstrante u centru Tirane...Poslednja informacija je da će se demonstranti podeliti...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.