Pokreti i položaji koji čuvaju kičmu

Izvor: Blic, 08.Avg.2010, 01:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pokreti i položaji koji čuvaju kičmu

Oboljenje kičme je jedno od najčešćih oboljenja savremenog čoveka. U početnoj fazi, kada su tegobe neznatne, ne pridajemo veliki značaj, što je greška, jer je to uvod u daleko veće tegobe i napredovanje bolesti. U početnoj fazi lečenje daje uglavnom dobre rezultate i moguće je prevenirati, a samim tim i odložiti intenzivnije tegobe.

Međutim, da bismo zaštitili našu kičmu od obolevanja, kao i da bismo umanjili već postojeće tegobe, neophodno je da se u ranom >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << životnom dobu upoznamo i usvojimo, kao obrazac ponašanja, određene pokrete i položaje koje jednim imenom nazivamo, zaštitni pokreti i položaji. Već sama primena zaštitnih pokreta i položaja u svakodnevnom životu veoma doprinosi poštedi kičme od daljih oštećenja, a samim tim i izbegavanju većih tegoba.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.