Pokretanje privrede prioritet opštine Svrljig (VIDEO)

Izvor: NTV.rs, 20.Jul.2014, 17:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pokretanje privrede prioritet opštine Svrljig (VIDEO)

Do kraja ove godine biće razrešen status preduzeća „Herbogal“ u Svljigu, u koje ruski partner želi da uloži 35 miliona evra.
Strane investicije i podsticajna sredstva iz budžeta za poljoprivredna gazdinstva su model za oživljavanje privrede i zapošljavanja mladih ljudi u opštini Svrljig.
Ove godine deveta Belmužijada, koja se održava od 1. do 3. avgusta, pored tradicijie ovog kraja, afirmisaće i poljoprivredne i turističke potencijale opštine Svrljig i juga Srbije.
Rukovodstvo opštine Svrljig ove godine planira da pokrene posustalu privrednu ovog kraja i to kako oživljavanjem postojećih preduzeća posle neuspešnih privatizacija, tako i novim stranim investicijama i podsticajnim merama za razvoj poljoprivrede.
Već devet godna zaredom svake prve nedelje avgusta u Svrljigu se održava privredno-turistička manifestacija Belmužijada. I ove godine organizator je pripremio bogat program manifestacije, koji će u večernjim časovima „začiniti“ poznate muzičke zvezde.
Posle Belmužijade, 16. avgusta, u selu Lukovu održava se još jedna manifestacija u svrljiškom kraju i to druga Janjijada. Prošle godine okupila je 2.000 posetilaca, a domaćin ovogodišnje biće Dragoslav Mihajlovic Kanarinac počasni građanin Svrljiga.

Nastavak na NTV.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.